O čemu bi on voleo da priča sa vama, ali ne zna kako

Svejedno da li ste u vezi samo par sedmica, ili ste zajedno nekoliko godina, mogu da postoje stvari o kojima bi vaš partner želeo da priča sa vama, ali ne sme da se upusti u takav dijalog. Da vidimo, šta bi to moglo da bude!

Strahovi

Muškarci vole da se hvale da njih ništa ne može da uplaši, ali verujte, svi imaju strahove. Tako i vaš partner.

Ovo obuhvata mnogo toga: bez obzira koliko je smešno, ali jedan muškarac od dva metra može da gleda na pauka na zidu i da ima arehnofobiju. Međutim, vrlo rado bi pričali i o duševnim strahovima koji ih pritiskaju.

Zbog loših iskustava od ranije, strah ga je da ćete ga i vi napustiti, ili su mu se možda roditelji razveli, i zato se boji od kraha sopstvenog braka. Međutim, sve ovo ne sme da prizna, jer oseća da će na taj način postati ranjiv, zato sve to radije zadržava za sebe. Verujte, kad biste razgovarali o ovome, mnogo više biste se približili jedno drugom!

Njihovi problemi

Veliki deo muškaraca voli da svoje problem zadrži za sebe, posebno kad prolaze kroz težak period u svom životu. To može biti bilo šta: problemi u karijeri, porodične nesuglastice, zdravstveni problem…

Ponekad znaju da odglume da ih novonastale situacije uopšte ne dotiču, iako se dosta muče pod tim teretom.

Ako imate osećaj da vašeg partnera nešto muči, nemojte ostati nezainteresovani! Sednite pored njega i saopštite mu da želite da sa vama podeli svoje brige i da pred vama nema potrebu da ima neku tajnu.

Pre ili kasnije otvoriće vam se, i biće zahvalan što ste u tim trenucima bili pored njega.

Seksualne želje

Temelj dobrog odnosa je iskrenost i otvorena komunikacija. Ipak, kada se radi o stvarima koje su vezane za spavaću sobu, muškarci se često ne usuđuju da pokrenu određene teme, iako bi jako voleli.

Vrlo često bi voleli da pitaju svoju partnerku šta je ono što vole, šta je ono što im se manje sviđa, a zanimaju ih i tajne želje. Ovo zanima podjednako i muškarce i žene!

Savet je da slobodno vi budete inicijator jednom ovakvom razgovoru. Moguće je da će odmah na samom početku partner biti otvoren i spreman za komunikaciju o onom što bi želeo da podeli sa vama u spavaćoj sobi.

Ostvareni ciljevi

Pored seksualnih sklonosti, većina muškaraca ne sme da započne razgovor ni o tome šta suprotni pol misli o tome kakvi su u spavaćoj sobi.

Naravno, na osnovu vaše reakcije se može mnogo toga zaključiti, koliko ste zadovoljni, ali s vremena na vreme voleo bi i da čuje od vas. Za razliku od toga da vas otvoreno pita, što sigurno neće učiniti.

Strah ga je da vas pogrešno ne razume ili da će dobiti kritiku sa kojom će morati da se suoči. Tada će mu samopoštovanje potonuti.

Za muški pol je sve ovo veliki izazov, znajući očekivanja žena pod uticajem holivudskih filmova.

Priznanje

Setite se koliko često vam vaš partner uputi reči pohvale, a koliko često mu vi  uzvratite.

Često zaboravljamo da pohvalimo svog partnera, iako muškarci imaju veliku potrebu da im se uputi koja lepa reč.

Naravno muški rod o ovome nikada neće govoriti, pogotovo jer neće da se zna da im je stalo do vašeg mišljenja. Znajte da i njima prija pohvala isto kao i nama, zato je bitno da obratite pažnju kad je u pitanju komunikacija.

Zapazićete da će se raspoloženje kod vašeg partnera u mnogome popraviti, ako mu svaki dan uputite po neki kompliment!

Izvor: bien.hu

 

Možda će vas zanimati emisije:

Zdravi odnosi

Emotivno zdravlje i dobrobit

(Visited 363 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *