Kako pohvaliti muškarca? 10 načina da mu rastopite srce

Pohvaliti muškarca? Hm… To kao da ima pogrešan prizvuk! Ipak, kada vam je neko poslednji put udelio kompliment, šta ste mislili o toj osobi? Iznenada, ona vam je delovala simpatičnije, zar ne? To je prirodna ljudska reakcija. Stoga, ako želite da vas muškarac voli i ceni, udeljujte mu komplimente! To je najsigurniji put do njegovog srca.

Najlepši kompliment za muškarca je kada prepoznate njegovu pravu vrednost i ne ustručavate se da mu čestitate za obavljeni posao ili za njegovu reakciju u nekoj teškoj situaciji. Ali, oprez! Kada hvalite muškarca, budite iskreni i realni – nemojte izmišljati neke kvalitete koje on ne poseduje!

Zašto je važno pohvaliti muškarca?

Da li vam je iko ikada rekao da nikada ne bi trebalo da pohvalite muškarca, jer čim pokažete i najmanje interesovanje za njega, on će početi da gubi interesovanje za vas? To je potpuno pogrešno! Znati kako da udelite kompliment muškarcu jedan je od talenata koji bi trebalo da budu deo vašeg šarma.

Muškarci cene pohvale isto koliko i žene. To im podiže samopouzdanje i čini ih spremnim da preduzmu sledeći korak. Muškarac koji zna da se ženi sviđa njegova muževnost ili njegov smisao za humor instinktivno će se još više potruditi da joj dokaže da ne greši.

Slično tome, ako pohvalite muškarca za njegov uspeh na profesionalnom planu ili za njegovu posvećenost ostvarivanju ciljeva, daćete mu jak podsticaj koji mu je potreban da bi radio još više i predanije kako bi unapredio svoj život i svoj ugled u društvu. Kompliment (a naročito ako dolazi od voljene žene) je neophodan dodatak ličnom, emotivnom i psihološkom razvoju muškarca.

Njemu je potrebno da zna da ste vi svesni koliko ste srećni, jer imate njega koji je divan. On to zna, ali i dalje može ponekad da se zapita i posumnja u to. Na primer, ako ste ostali bez posla, potrebna vam je podrška vašeg partnera, osobe koju volite, da biste se oraspoložili i vratili na pravi put.

Isto važi i za muškarce. Kada su oni tužni ili kada su imali težak dan, njihova partnerka ima neverovatnu moć – ona može bilo koju tešku situaciju da preokrene u nešto pozitivno ukoliko zna šta da mu kaže.

Primeri komplimenata za muškarca

Pohvaljivanje muškarca je samo po sebi umetnost. Vi želite da ga ohrabrite da se potrudi i nastavi da pruža najbolje od sebe, ali, s druge strane, ne želite da mu previše „naduvate“ ego. Evo deset saveta kako da svom partneru date do znanja da cenite sav njegov trud:

1. Kompliment za muškarce: pozitivno ohrabrivanje

Vi želite da ga podstaknete da nastavi da se trudi. Na primer, ako vas je pozvao nakon sastanka umesto da vam samo pošalje poruku, možete mu reći nešto poput: „Hvala ti što si me pozvao. Zaista cenim tvoj poziv, jer nisam baš veliki ljubitelj razmenjivanja poruka.“

2. Kompliment za muškarce: odlično urađeno

Lepo je dobijati pohvale od bliskih osoba, ali kada se radi o pohvali od žene koju voli, muškarac će biti dodatno motivisan da radi još napornije da bi postigao uspeh. Možete mu, na primer, čestitati što je uspeo da podigne toliko teške tegove u teretani.

3. Kompliment za muškarce: fizički izgled

Ako vam nedostaju ideje, fizički kompliment je uvek dobrodošao. Pokažite mu da vam se sviđa njegova nova frizura ili rezultat njegovog višečasovnog vežbanja u teretani. To će mu podići samopouzdanje i osećaće se izuzetno dobro!

4. Kompliment za muškarce: intima

“Sjajan si u krevetu!” Koji muškarac ne želi to da čuje?! Tokom vođenja ljubavi, svi smo ranjivi i, naročito u početku veze, uvek se pitamo šta druga strana misli o našem učinku u krevetu. Stoga, utišajte njegove strahove! Možete mu reći nešto poput: “Stvarno mi se sviđa kada ti…” ili “Sledeći put bismo mogli…”

Ne samo da će on biti zadivljen sopstvenom talentovanošću, već i činjenicom da ste vi spremni da razgovarate na tu temu. Štaviše, otvorićete vrata razgovoru i o drugim intimnim i senzualnim temama koje je potrebno unaprediti. Od toga ćete oboje imati koristi!

5. Kompliment za muškarce: inteligencija

Vaš partner nije samo lepotan. Stoga, pazite da ga ne hvalite samo za njegov fizički izgled; naglasite i njegove intelektualne sposobnosti. Na primer, ako je zaljubljenik u istoriju, recite mu nešto kao: “Nikada nisam srela muškarca koje može da priča o renesansi sa tako mnogo strasti i zanimanja! To mi se baš sviđa kod tebe!”

6. Kompliment za muškarce: stil

Pokažite mu da cenite njegove napore da uvek deluje čisto i elegantno. Pohvalite njegov smisao za odevanje: „Au! Prethodni muškarac sa kojim sam izlazila stalno je nosio sandale i isprane majice. A ti si tako elegantan!“

7. Kompliment za muškarce: osećanja koja on podstiče u vama

Mali paradoks: što duže izlazite s muškarcem, imaćete manju tendenciju da ga hvalite. Zato je neophodno da od početka veze uspostavite čvrste temelje i pozitivne navike međusobnog pohvaljivanja i ohrabrivanja. To će vam pomoći da razvijete dugotrajan i stabilan odnos pun samopouzdanja i sreće. Recite mu: “Svakog jutra kada se probudim, pomislim na tebe i nasmešim se.“ Ili: „Samo uz tebe se osećam ispunjeno.“

8. Komplimet za muškarce: smejanje

Druga stvar nakon saznanja da je dobar u seksu, svaki muškarac voli da ga žena smatra zabavnim. Zar ne kažemo da što je muškarac zabavniji, to nam je i privlačniji? Smejte se njegovim šalama i govorite svojim drugaricama koliko cenite njegovu “otkačenu” stranu. Ne zaboravite da mu, s vremena na vreme, kažete: “Tako si zabavan!“

9. Kompliment za muškarce: slušanje

Muškarci nisu poznati po sjajnim veštinama slušanja. Osim toga, čak i ako slušaju šta im se govori, oni često to zaborave. Stoga, kada vas muškarac sluša, naglasite koliko to cenite kod njega! Ako ste mu, recimo, nekada spomenuli da volite krofne sa čokoladom, a on se potrudio da vam ih jutros kupi, recite mu: „Kako si samo uviđavan. Pa ti si zapamtio o čemu sam ti pričala! Oduševljena sam! Hvala ti, ljubavi!”

10. Kompliment za muškarce: veza

Kao što smo već rekli, što ste duže u vezi, tendencija je da ćete ga manje pohvaljivati. Zato svakoga dana odvojite vreme da se izdignete iz svoje uobičajene rutine da biste istakli neke njegove kvalitete kao momka ili supruga. Ukoliko vam on, na primer, skuva supu kada ste bolesni ili vam da konstruktivan savet kada imate problema na poslu, recite mu da je zaista sjajan partner.

Ako želite da budete sigurni da ga je vaš kompliment stvarno dotakao, možete iskoristiti neku od sledećih tehnika kako biste dodali na značaju pohvali koju ste mu dali:

Pogledajte ga pravo u oči i nasmešite mu se.

Koristite „ja“ i „meni“ umesto „ti“ („Sviđa mi se tvoja knjiga“, umesto „Napisao si sjajnu knjigu“).

Nemojte preterati s pohvalama (Deset komplimenata dnevno je previše).

Nemojte ga pohvaljivati zato što želite nešto od njega, već samo zato što želite da mu pokažete koliko ga volite i cenite.

Bonus: reči koje su muškarcu potrebne

Da bismo vam pomogli u vašem pristupu, pripremili smo i listu 20 ključnih izraza koje svaki muškarac treba da čuje od svoje partnerke. Želite li da ga učinite srećnim? Da mu podignete samopouzdanje? Da ga podstaknete da nastavi da se trudi? Upotrebite neke od ovih rečenica koje će dotaći njegovo srce:

1. Tako sam srećna što te imam

Muškarcu je potrebno da zna da ga cenite. Dajte mu do znanja da cenite njegov doprinos vašoj sreći i dobrobiti.

2. Cenim sve što radiš za mene

“Vidim koliko se trudiš oko mene i to je stvarno sjajno!” Ako ignorišete njegove napore, to će ga navesti da prestane da pokušava da vas zadovolji. A to ne biste voleli, zar ne? U ovom slučaju, morate ga pohvaliti, makar i iz sebičnih pobuda!

3. Baš si lep

Konačno je krenuo u teretanu, pa čak i ako rezultati njegovih napora još uvek nisu vidljivi, čestitajte mu! A ako ga to podstakne da se još više potrudi oko svog izgleda, uboli ste premiju! Vaši komplimenti dali su željeni efekat. Nastavite tako!

4. Slušam te

Kao i ženama, i muškarcima je potrebno da budu saslušani. Da li je vaš partner imao težak dan ili prolazi kroz neke emotivne ili porodične probleme? Sedite kraj njega i saslušajte ga!

5. Žao mi je

Ako ste malo izgubili strpljenje kada ste imali težak dan, završite razgovor sa jednostavnim: “Izvini.” To će mu pokazati da ste svesni svojih postupaka i grešaka.

6. Tvoji drugovi su zabavni

Ponekad je ženama teško da pronađu svoje mesto u društvu prijatelja njihovog partnera. Ponekad, takođe, one ne uživaju u njihovom društvu (možda nisu zabavni ili previše piju). Stoga, čak i kada nisu savršeno društvo (ionako ne morate da ih viđate svaki dan), pohvalite ih u društvu njemu bliskih drugova.

7. Kako bi bilo da se malo zabavimo?

Ovom rečenicom ćete mu pokazati da vam je još uvek privlačan i da je dobar u krevetu. Tako ćete „ubiti dve muve jednim udarcem“! Promenićete mu raspoloženje za čitav dan i podići mu samopouzdanje.

8. Hvala ti

Lako je navići se na male izraze nežnosti. Ipak, ne zaboravite da kažete „hvala ti“ kada vam on skuva jutarnju kafu, na primer. Njemu je potreban pozitivan podsticaj.

9. Na tvojoj sam strani

Ako ste zajedno u većem društvu, a vaš partner se ne slaže sa svojim drugovima ili kolegama i upusti se u raspravu sa njima, obavezno stanite na njegovu stranu i pokažite mu da ste uz njega, bez obzira o čemu je reč.

10. Verujem ti

“Misliš li da je bolje da iznajmimo ili da kupimo? Da kupimo? U redu, verujem ti.“ Čak i ako ste već doneli odluku, pitajte da biste i njegovo mišljenje uzeli u obzir. Naglasite da vam je stalo.

Ovo se odnosi i na odanost u vezi. Ako vam neko kaže da je video vašeg partnera kako pije piće sa drugom ženom, nemojte odmah pretpostaviti da vas je prevario. Zamolite ga da vam pojasni o čemu se tu radilo i recite mu da ne sumnjate u njega i njegovu posvećenost vašoj vezi.

11. Poštujem te

Žene žele da se osećaju voljenim i cenjenim, a muškarcima je najvažnije da budu poštovani.

12. Ti me činiš boljom osobom

To vas podstiče da prevaziđete sebe i daje vam sve što vam je potrebno za uspeh. Recite mu da ste uz njegovu pomoć i podršku uspeli da izgubite nekoliko kilograma, na primer.

13. Bilo je ukusno

U većini slučajeva muškarci nisu baš dobri u kuhinji. Ako se vaš partner potrudio da vam pripremi večeru, pa čak i ako nije u tome baš potpuno uspeo, ipak mu čestitajte! Sledeći put će biti bolje.

14. Srećna sam

Sve što radi, on radi s namerom da vas usreći. Stoga, potrudite se da mu date do znanja da njegov trud nije uzaludan.

15. Ti baš lepo pevaš

Muškarac će se sav rastopiti ako ga pohvalite da lepo peva. Ima li on glas slavuja? Recite mu!

16. Lepši si mi od Bred Pita

Čak i ako on nije spreman da se pojavi na velikom ekranu, čestitajte mu na lepoti i privlačnosti njegovog fizičkog izgleda.

17. Ti me zasmejavaš

Žena koju ste nasmejali već je jednom nogom u vašem krevetu… Sreća dolazi sa većom dozom osmeha i smejanja. Čak i ako on nije rođeni komičar, naglasite kvalitet njegovog humora.

18. Izvini, nisi ti kriv

Svi mi imamo teške dane. Zato, ako ste stekli utisak da ste se dobro istresli na svog partnera zbog lošeg dana na poslu, recite mu ovih nekoliko reči.

19. Tako sam ponosna na tebe

Muškarac ima potrebu da zna da radi sve kako treba i da je ona koju voli svesna njegovih sposobnosti i truda.

20. Ti si divan otac

Ako imate decu ili ako on ima dete iz prethodnog braka, istaknite njegove napore pokazujući mu da smatrate da on radi odličan posao. On se mnogo žrtvuje za svoju decu i potrebna mu je podrška u tome.

Izvor: livetheglory

 

Možda će vas zanimati emisije:

Nauči jezik ljubavi

Odnosi

(Visited 8.242 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *