Bog je veći od vaših finansijskih problema

Da li ste ikada iskusili stres i anksioznost jer se nosite sa gomilom finansijskih problema? Većini je poznata briga koja muči svakog minuta u danu, stalna rupa u stomaku, neprospavane noći.

Kada su problemi s novcem stalno prisutni u vašem životu, to može biti sveobuhvatna briga koja vam oduzima mir. Može čak da vas zabrine do te mere da počne da utiče na vaše odnose i vaše zdravlje.

Otkrijte zašto imate finansijskih problema

Kako onda prevazići sav strah i brigu o trenutnoj situaciji i vratiti se miru koji želite za svoj život? Jedna od prvih stvari koje možete da uradite je da kopate duboko i shvatite šta uopšte uzrokuje probleme sa novcem. Da li ste izgubili posao a niste imali fond za hitne slučajeve? Da li ste previše trošili u odnosu na svoje mogućnosti? Jenostavno ne zarađujete dovoljno da održavate čak i osnovnu egzistenciju? Da li ste se zaglavili sa ogromnom gomilom različitih računa?

Bez obzira na to kako ste stigli u sušni predeo finansijskih tesnaca, stvar broj jedan koju uvek treba da zapamtite jeste da je Bog veći od bilo kog materijalnog problema koji možda imate.

Bog želi najbolje za vas u svakoj oblasti vašeg života, a novac nije izuzetak.

On ne želi da se mučite ili brinete o novcu i finansijama. Bog želi da imate sve što želite i što vam je potrebno. On želi da imate i više nego što vam je potrebno da biste mogli da podelite sa drugima koji su u potrebi. Međutim, On isto tako želi i da budete vešti u oblasti finansijskih ulaganja i pri upravljanju novcem.

Ali postoji nekoliko stvari koje jednostavno morate da uradite da bi Njegovi blagoslovi mogli da stupe na snagu u vašem životu.

Morate da uradite svoj deo.

Evo nekih stvari koje treba učiniti kako biste osigurali da se izliju blagoslovi na vaš život i finansijsku situaciju:

Imajte vere

Ponekad je teško verovati. Shvatite da Bog ima sposobnost da promeni bilo koju situaciju za vaše dobro. Ali prvo morate iskreno verovati u svom srcu da On to može i da će to učiniti. Morate se držati tog uverenja bez obzira na to koliko je vaša situacija teška. On uvek ima kontrolu. Njegovo obećanje je: „Nikad te neću ostaviti, niti ću od tebe odstupiti“.

Zadržite pozitivan stav

Ako očekujete da Bog interveniše u vaše ime, nemojte kukati, žaliti se ili trošiti vreme na igru okrivljavanja. Kada govorite o svojim novčanim problemima, govorite pozitivno i sa verom o situaciji. Negativnost pokazuje nedostatak vere. Ono što govorite je pokazatelj onoga što je u vašem duhu. Ostavite negativnost iza sebe.

Preduzmite akciju

Bog nagrađuje akciju. Kada učinite sve što možete da popravite svoju situaciju, Bog to prepoznaje i dozvoljava da vam više dobrih stvari dođe na put. Čekanje da novac padne s neba jednostavno ne funkcioniše. Bog pomaže onima koji sami sebi pomažu, zato se trudite da nađete svoj izlaz iz finansijskog tesnaca, dok se oslanjate na Njega da vam pokaže put i otvori vrata koja treba otvoriti.

Budite strpljivi

Tako je lako obeshrabriti se i poželeti da odustanete kada se stvari ne dešavaju tako brzo koliko biste želeli. Zapamtite da je Božije vreme uvek savršeno. Samo zato što vidite mali ili nikakav napredak u svojoj situaciji ne znači da On ne radi u vaše ime.

Ostanite u molitvi

Moliti se u vezi sa  finansijskim problemima znači da ostajete povezani. Bog želi da budete povezani sa Njim u svakom trenutku i u svim situacijama. U Jovanu 15,7 On kaže: “Ako ostanete u meni i reči moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.” On želi da se stalno povezujete s Njim. Kada ostanete blizu i primate mudrost i snagu, Bog vas uzdiže i čini da donosite više ploda.

Ako ste istrajni u navedenim stvarima to će vas dovesti do toga da počnete da se krećete brže i omogućiće da Bog interveniše u vaše ime.

Finansijski izazovi ne moraju biti trajni

Ove duhovne discipline će vam pomoći da steknete snagu u borbi protiv finansijskih problema i sprečiće vas da s vremena na vreme obilazite istu planinu, a da je nikada ne pređete.

Bog voli akciju koja pokazuje vašu veru, a svi ovi koraci zahtevaju neki oblik akcije.

Problemi sa finansijama ne moraju biti trajni, bez obzira na to kako se privreda odvija. Bog može napraviti put tamo gde ga nema, ali na vama je da učinite svoj deo.

U isto vreme, ako ste negde grešili u svojim procenama, trošili previše, nemudro ulagali, bili naivni sa ljudima koji su vam uzimali novac itd, ovo je način i da u bliskom odnosu sa Bogom otkrijete kako da to više ne radite.

Ne zaboravite da je za Boga najvažniji vaš karakter, koji jedino nosimo sa sobom kada završimo svoj život. Zato se i ističe u Svetom Pismu: “Ištite najpre Carstvo nebesko, a sve ostalo će vam se dodati”.

Ovih 5 duhovnih disciplina pomoći će vam i u savladavanju drugih životnih izazova, bilo da se odnose na emotivni deo, poslovni, zdravlje… vera i akcija su ono što do vas stoji, a Gospod će učiniti svoj deo i pokazati svoju ljubav i brigu.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Brend

Kako upravljati novcem?

(Visited 359 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *