10 načina na koje poverenje u Boga menja vaš život

Mnogo je situacija u životu koje zahtevaju naše poverenje. Kada putujemo avionom, verujemo da će nas pilot bezbedno odvesti do odredišta. Kada idemo kod lekara, verujemo da ćemo dobiti negu potrebnu za upravljanje našim zdravljem.

Iako se u početku može činiti da je poverenje u Boga lako, možda ćete doživeti periode u životu u kojima ćete biti stavljeni na probu. Test se obično svodi na „hoću li verovati Bogu u ovoj situaciji ili ne?“

Da li Mu zaista verujem da će nositi ovaj teret?

Da li verujem da će se On pobrinuti?

Da li Mu verujem da će ovo rešiti za moje dobro?

Da li Mu verujem čak i kada ne vidim da deluje u mom životu u ovom trenutku?

Kada ste prihvatili Isusa kao svog Spasitelja, poverili ste Mu svoj život za večnost, ali kako dolaze životne oluje mi skidamo pogled sa Isusa i počinjemo da preuzimamo stvari u svoje ruke, iako nemamo odgovore.

Jedan od omiljenih stihova o poverenju glasi: „Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, i ne oslanjaj se na svoj sopstveni razum; Na svim putevima svojim priznaj Ga, i On će upravljati stazama tvojim.”

U situacijama kroz koje prolazimo bićemo u iskušenju da se okrenemo ka onome što mislimo da je najbolje ili onome što mislimo da znamo, ali ovaj stih uvek podseća da verujemo da će nas Bog voditi kroz teške odluke i periode u životu. Nije lako, ali uvek vredi.

Evo 10 načina na koji verovanje Bogu menja vaš život:

1. Poverenje uči zavisnosti od Stvoritelja

Iako imamo slobodan izbor, nismo stvoreni da budemo nezavisni od Boga. Stvoreni smo da živimo životom zavisnosti, gde verujemo Bogu i Njegovim obećanjima.

On je uvek sa nama i želi nam samo najbolje. Kada Mu zaista poverimo sve, govorimo: „Gospode, oslanjam se na Tebe da to uradiš za moje dobro“. Najbolja stvar u vezi sa ovom vrstom zavisnosti je to što On uvek ostaje veran onome što kaže.

2. Poverenje vam pomaže da budete vođeni Svetim Duhom

Pre nego što je Isus umro za naše grehe, ostavio je dar za sve nas koji verujemo: „A pomoćnik, Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, naučiće vas svemu, i podsetiće vas na sve što sam vam rekao.”

Isus nas nije ostavio da se mučimo u odlukama šta da radimo, ostavio je svog Duha da upravlja životom na zemlji i drži nas u koraku sa Očevim promislima.

3. Poverenje vam pomaže da živite život u poslušnosti

Kada verujemo Bogu, voljno živimo životom poslušnosti, čak i kada ne razumemo razloge. Blagoslovi izviru iz naše poslušnosti.

4. Poverenje vam daje duhovne oči da vidite stvari drugačije

Ponekad moramo da se podsetimo kako Bog vidi stvari drugačije od nas. U poverenju u Boga, moramo tražiti da vidimo stvari onako kako ih Bog vidi. Potrebne su nam duhovne oči da bismo uočili kako Bog pokreće i menja stvari, čak i kada ne izgleda kao da se nešto dešava.

„Moje misli nisu kao vaše misli“, kaže Gospod. „A moji putevi su daleko iznad svega što možete zamisliti. Jer kao što su nebesa viša od zemlje, tako su moji putevi viši od vaših puteva i moje misli više od vaših misli.” Bog zna svako poglavlje naše priče; moramo da verujemo Njemu i Njegovom savršenom tajmingu.

5. Poverenje vam pomaže da donesete dobre plodove

Kada živimo životom poverenja u Boga, ono što primamo je život u kome donosimo dobre plodove. Kada Bog vidi da nam se može verovati, dolazi do izliva blagoslova koji dolazi u naša srca i živote.

6. Poverenje vam daje uzvišenu veru

Kada počnete da verujete Bogu i vidite rezultat toga, to podiže vašu veru da Mu verujete još više. Nekada nemamo vere. Ali, nakon što vidite kako je On Bog koji prevazilazi sva očekivanja, to podiže vašu veru da se molite i verujete da će On dovesti do toga da se stvari odvijaju na svoj jedinstveni način.

7. Poverenje vam pomaže da živite životom zarazne vere

Kada vidite koliko je On zaista dobar u vašem životu, to proizvodi zaraznu veru koju drugi ne mogu a da ne primete. Vi ste put da i drugi sami iskuse istu vrstu vere jer vide vašu radost.

8. Poverenje pruža sigurnost

Bog uvek ima na umu najbolje za nas. Kada Mu verujemo, možemo biti sigurni da nam On obezbeđuje sigurnost, znajući da će On sve to rešiti.

9. Poverenje žanje večne nagrade

Poverenje u Onoga koga niste videli može biti teško. Za one koji ne veruju, možda čak i zvuči ludo. Međutim, verujemo da je Bog znao da će biti teško i zato je obezbedio nagradu iznad zemaljskih očekivanja za one od nas koji verujemo.

Jednom kada se uzdate u Gospoda i postanete Njegovo dete, ova zemlja nije vaš jedini dom, imate sedište na Nebu. To ne znači da život na zemlji postaje lak, ali može pomoći da promenite način razmišljanja, da imate na umu da će doći dan kada će život biti savršeno proveden sa Isusom.

10. Poverenje vam pomaže da mirno živite s Njim

Bog menja naš život da to bude život u kome živi mir kada se uzdamo u Njega. To ne znači da nećemo proći kroz teške stvari, ali i tada možemo primiti Njegov savršeni mir. Koliko će nam biti lakše kada predamo stvari koje su nam teške na srcu i verujemo Njemu da će to rešiti. To neće biti bilo kakav mir, već savršen mir.

Istina je da verovati nekome ponekad može biti izazov, ali postoji jedna osoba koja je vredna našeg poverenja. To je Onaj koji je umro za naše grehe pre nego što smo ikada hodali ovom zemljom. Onaj koji je dobrovoljno poneo naše grehe da možemo da živimo u večnosti sa Njim. On je jedini koji zaslužuje naše poverenje.

Na nama je da prihvatimo dar vere i primimo ove blagoslove.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Čekanje

Isus prorok

(Visited 875 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *