7 pametnih svakodnevnih navika žena koje sporo stare

Pokušavate li da usporite sat kada se radi o starenju?

Ako se plašite starenja ili želite da naučite kako da lepše starite, postoje određene navike koje će vam pomoći da duže izgledate mlado. Jer, iskreno, starenje i nije baš toliko loše i ne bi trebalo da vas mnogo brine.

Samo treba da obratite pažnju na ove jednostavne navike (koje imaju žene koje su usporile proces starenja) i da ih počnete primenjivati odmah.
Stoga, ako želite da od danas usporite svoje starenje, ovaj članak će vam izneti sedam navika koje će vam pomoći da u tome uspete kako biste mogli da izgledate i da se osećate mladim što duže!

7 tajni žena koje sporo stare

1. One se trude da održe idealnim svoj krvni pritisak.

Prema Nacionalnom institutu zdravlja, neka od najvažnijih pravila za zdravo starenje poprilično su pod vašim uticajem, a sve žene koje su usporile proces starenja imaju istu tajnu koju vam ne odaju…

One se trude da očuvaju idealan krvni pritisak. A kako to one rade? Za početak, vode zdrav život. Zdrav način života predstavlja snažan štit od pojave povišenog krvnog pritiska i njegovih štetnih posledica, uključujući i ubrzano starenje.

Saveti za očuvanje zdravog krvnog pritiska su: smanjivanje nivoa holesterola u krvi, održavanje idelane telesne težine, redovno vežbanje, umerena konzumacija alkohola (ili, još bolje, potpuna apstinencija) i izbegavanje najvećeg krivca za starenje… pušenja.

2. Trude se da ne prestaju da uče.

U izveštaju nedavno obavljenog istraživanja navedeno je da je učenje ključan sastojak dugovečnosti. Ono ne samo da pospešuje vaš lični napredak, već i održava vaš mozak aktivnim i zdravim.

Aktivan mozak je neophodan za sporije i zdravije starenje, a sve zdrave žene koje prkose starenju to dobro znaju.

Stoga, nikada nemojte prestati da učite! Svakodnevno čitajte i slušajte podkaste da biste što više naučili. Postoje čak i zdrave mentalne igre, tzv. igre za mozak koje možete igrati i time pomoći očuvanju svog mentalnog zdravlja.

Možda ne razmišljate previše kako da umanjite šanse za pojavu mentalnih oboljenja (koja su učestala u starijem dobu), ali najbolji način da očuvate zdravlje vašeg mozga jeste da svakog dana naučite nešto novo.

3. One gotovo nikada ne jedu brzu hranu.

Ima nešto još bolje u prirpemanju oborka kod kuće od samog hvaljenja kako ste lep ručak spremili i primanja pohvala za to po društvenim mrežama. Prema izveštaju Instituta za ishranu i javno zdravlje, žene koje same pripremaju obroke bar pet puta sedmično imaju više šansi da žive čitavih deset godina duže od onih žena koje to ne čine.

Kuvanje kod kuće ne donosi samo uštedu novca, već doprinosi i usporavanju procesa starenja, a ne predstavlja neku teško sprovodljivu naviku!

4. One hodaju… ali brzo!

Kada se radi o starenju, svaka žena shvata da njeno telo više ne funkcioniše na isti način kao kada je bila mlada. A, naravno, i hodanje može pomoći da se uspori proces starenja.

Tajna je (kod žena koje su uspele da uspore svoj proces starenja) u brzini hodanja. Sporo hodanje može vas unazaditi ako mislite da je samo hodanje dovoljno.

Da, svakodnevno vežbanje može vam pomoći da predupredite neke zdravstvene probleme, ali prema studiji Američkog lekarskog društva što brže hodate, to ćete duže živeti.

5. One fanatično koriste zaštitu od sunca.

Nadam se da ste svesni koliko je važno koristiti zaštitinu kremu za sunčanje i hidrataciju kože, jer je ova navika od presudnog značaja ako želite da se oduprete procesu starenja. Stoga, da bismo vam pomogli da steknete naviku svakodnevne hidratacije kože, obratite pažnju na sledeće sastojke.

Koristite proizvode za negu kože sa aktivnim sastojcima, kao što su:

⦁ Hijaluronska kiselina: poboljšava kapacitet kože da očuva vlažnost i odgovarajuću količinu vode nepohodnu koži.

⦁ Prirodna ulja: značajno će očuvati sjajnost i zdravu boju vaše kože.

⦁ Vitamin C: pomaže obnavljanje kože i uklanja znakove oštećenja na koži.

⦁ Glikolna kiselina: blag, ali moćan sastojak za čišćenje kože, koji daje zdraviji izgled koži.

6. One se trude da uvek piju mnogo vode.

Pijenje vode je apsolutno neophodno da bi se usporio proces starenja. Ali, ne radi se o samo par čaša dnevno, već o najmanje litar i po vode.

Jedna žena objašnjava šta je otkrila kada je počela da pije po šest flašica vode dnevno (da bi se rešila glavobolje i loše probave). Otkrila je da su njeni tamni podočnjaci iščezli, a koža joj se potpuno pročistila, toliko da je njena koža postala poput dečije kože!

Ovo znači da je hidriranost neophodna. Obezbedite sebi dovoljno sveže vode tokom čitavog dana i naročito obratite pažnju na to koliko kafe pijete. Kafa, kao diuretik, utiče na gubitak tečnosti u organizmu, a to ima užasno dejstvo na vašu kožu.

7. One jedu zdravu užinu.

Imati pri ruci zdravu užinu ne samo da vam pomaže da očuvate nivo energije čitavog dana, već vam i reguliše nivo šećera u krvi. A imanje stabilnog nivoa šećera u krvi neće samo ulepšati izgled vaše kože, već će vam i pomoći da očuvate ispravan nivo hormona u vašem telu, što će imati dalekosežne pozitivne posledice.

Ovde je ključno da užina bude zdrava. Zato uvek imajte pri ruci nešto orašastih plodova i voća, spremnih da ih pojedete kada osetite da počinjete da gubite energiju.

Izvor: everythingabode

 

Možda će vas zanimati emisije:

Smehom do boljeg pamćenja

Fizička aktivnost

(Visited 3.120 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *