Očistite svoju jetru da biste izgubili salo sa stomaka

Šareni detoks sok

Sastojci:

1 babura

3 šargarepe

1 krastavac srednje veličine

Pola limuna

1 jabuka

Jednostavno iscedite sve sastojke i što pre popijte sok, pre negp što se izgube antioksidansi. Ovaj detoks sok sadrži veliku količinu vitamina C, vitamina A, lepu količinu minerala – sve što vam je potrebno da biste imali čistu i zdravu kožu – kao i antioksidanse koji „spiraju“ salo i toksine, a koji se nalaze u jabuci i limunu. Možda će vam, u početku, ukus biti pomalo čudan, ali definitivno nije neprijatan. Ako popijete jednu do dve čaše ovog soka svakodnevno, očistićete svoju jetru, poboljšati izgled svoje kože i unaprediti zdravlje, a i osećaćete se svežije i energičnije.

Zeleni čaj sa južnim voćem

Sastojci:

Pola šolje ohlađenog zelenog čaja

Sok od pola limuna

Jedna izblendirana banana

Ovo je još jedan sok koji ima čudesnu moć čišćenja!

Malo se duže priprema, jer zahteva ceđenje, blendiranje i kuvanje i hlađenje čaja. Ali vredi! EGCG katehin iz zelenog čaja udružuje se sa sokom od limuna i ekspresno čisti vaše telo. EGCG se mnogo brže apsorbuje u kiseloj sredini, a naročite kada se kombinuje sa mineralima (kalijumom iz banane). Dodatno pozitivno je i to što ovaj sok ima izuzetno prijatan ukus – gotovo da možete da postanete zavisni od njega.

Zlatni sok za čišćenje jetre

Sastojci:

Pola kafene kašičice kurkume

Malo đumbira

Sok od pola limuna

Pola čaše vode

Ovaj sok ne samo da ispira vašu jetru, već sprečava i pojavu kamenja u žuči i čisti vaša creva. Takođe smiruje vaš želudac nakon obilnog obroka. Kurkuma je veoma efikasna u čišćenju jetre, a u nekim zemljama se koristi i protiv mamurluka. I opet, u kombinaciji sa sokom od limuna ona je još efikasnija. Nažalost, ovaj sok baš i nije naročito ukusan. Definitivno mu možete poboljšati ukus ukoliko mu dodate izblendiranu bananu, ali nemojte dodati preivše, jer će šećer iz banane usporiti detoksivno dejstvo kurkume.

Izvor: musley.com

Možda če vas zanimati sledeće emisije:

Fit i sit

Glog – mirna trava

(Visited 771 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *