Dragi mužu, Tvoja žena mi je rekla da je usamljena

Dragi mužu,

Čula sam od tvoje supruge – njoj je potrebna tvoja pažnja. Kaže mi da se oseća usamljeno. Oseća se izolovano i zapostavljeno. Njen život je preokupiran decom, poslom i kućnim obavezama. Nekada je osećala ljubav prema životu i ljubav prema tebi, ali sada se oseća bezvredno i nezanimljivo. Čini joj se da je zaboravila kako da se zabavlja. Depresija i anksioznost je zarobljavaju u začaranom krugu stresa i ne uspeva da se izvuče iz toga. Kako je do ovoga došlo? Zašto ne može biti žena kakva je nekada bila?

Ako se osvrneš unazad, setićeš se kako je bilo na početku vaše veze. Ona se brinula o svom izgledu i trudila se da ti ugodi. Nedostaje ti devojka u koju si se nekada zaljubio? Pa, mogu ti reći ovo: i njoj nedostaje. Ona je sazrela i napredovala, ali čezne za danima kada nisi mogao dočekati da je ugledaš. Seća se vremena kada je bila bezbrižna i puna života. Ne može tačno reći kada se sve promenilo, ali zna da više nije ista. Zna da nešto nedostaje.

Stvar je u tome da je ona bila zaista zauzeta brinući se o svemu i svima, sve vreme. Ona danas jedva da ima snage bilo šta da pruži. Umorna je. Možda je izgubila nadu. Umesto da je napustiš, zameniš ili jednostavno ignorišeš, možeš je vratiti tako što ćeš svoje srce usmeriti ka njoj. Jednom si je osvajao – možeš to i da ponoviš.

Ti si bio taj koji je pokretao leptiriće u njenom stomaku. Ona je izabrala da bude s tobom jer si je baš ti činio srećnom. Ona ti je poklonila sebe. A šta si ti uradio s tim poklonom? Ona treba da zna da je ti i dalje biraš. Šta ti je prioritet ovih dana? Gledanje sporta? Video igre? Posao? Ako stavljaš sve te stvari iznad svoje supruge, a onda se pitaš zašto ona deluje depresivno i dosadno, onda ti je potrebno buđenje.

Nemoj odustajati od nje!

Izvor: faith

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Nauči jezik ljubavi

Pokaži ljubav

(Visited 65 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *