Jedan lak način da imate više energije i da razmišljate bolje

Želite li da imate više energije i da bistrije razmišljate? Umesto za šoljicom kafe, posegnite za čašom vode!

“Iz kojega ste vi u Hristu Isusu, koji nam posta premudrost od Boga i pravda i osvećenje i izbavljenje.” (1. Korinćanima 1:30).

Dakle, kada od Boga tražimo mudrost – za naš brak, finasije, zdravlje ili decu, a i za sve drugo – On odgovara!

I tako, kada moje zdravlje u mojim ranim tridesetim nije bilo dobro – a to je trajalo unazad više godina – zatražila sam od Gospoda mudrost kako bih počela da živim zdravije.

On mi je odgovorio brzo i počeo da me poučava da jedem manje pržene i gotove hrane;  da jedem mnogo više sveže i organske hrane; da budem izbirljiva po pitanju onoga što pijem (da i to budu čajevi i sokovi od organski gajenog bilja), kao i da pijem znatno više vode, a što manje napitaka sa kofeinom.

Ja sam živi dokaz, a i mnogi koje poznajem, da kada se odreknemo šoljice kafe u korist čiste, zdrave vode (duplo prečišćene ako se radi o vodi iz gradskog vodovoda ili izvorske, flaširane vode u, ako je moguće, staklenim flašama), onda ta voda (koja čini 70% našeg telesnog sastava i koja je potrebna svim oraganima i procesima koji se odvijaju u našem telu da bi sve optimalno funkcionisalo) hrani naš mozak i ostale organe i pomaže krvi da iščisti naše telo od toksina, pa čak i da se rešimo viška masti.

Ponekad sam bila u žurbi i osećala da mi je potrebno više energije. Nakon decenija konzumiranja “okeana” koka-kole i drugih napitaka s kofeinom, imala sam naviku da posegnem za još jednim gaziranim sokom (a sada to izuzteno retko popijiem i to isključivo uz neku hranu) ili čajem ili kafom – a onda bih od toga jako ožednela i pokajala bih se što umesto toga nisam popila čistu vodu.

Kada sam se disciplinovala i navikla da pijem vodu – a naročito više vode nego što bih obično pila – počela sam da se osećam bolje i postala sam sposobnija da razmišljam bistrije.

Pokušajte i sami ćete se uveriti u ovo. Možda će vam biti potrebno nekoliko dana da se naviknete, naročito ako vam je organizam prilično zatrovan. Takođe, može se dogoditi da vam telo “vrišti” i pokušava da vam kaže da vam je potrebno još kofeina.

Mi moramo da preuzmemo vlast nad sopstvenim telom, jer naše pravo ja je duhovno ja, a ono duhovno je mnogo moćnije od telesnog.

Voda se, inače, često u Svetom pismu koristi kao simbol Duha Božjeg, a svima nama je potrebno više te žive vode – Gospoda Isusa Hrista!

Isus je rekao: “A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožedneti doveka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život večni.” (Isus Hristos; Jevanđelje po Jovanu 4:14).

Izvor: faith writters

Možda će vas zanimati sledeče emisije:

H2O

Uzroci starenje

(Visited 660 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *