Kako brzo smršati uz ove jutarnje navike

Želite li da trajno izgubite na kilaži? Pitate li se kako smršati brzo i zašto neke žene naizgled veoma brzo izgube višak kilograma? Navešćemo neke jutarnje navike koje će vam pomoći da brzo smršate. Kada se radi o mršavljenju, svi znamo da je tu reč o pravilnoj ishrani i redovnom vežbanju. Ali sledeće navike za gubitak težine pomoći će vam na vašem putovanju mršavljenja, jer su lake za prihvatanje i veoma efikasne.

Jedna mala ograda – samo ove navike neće vam “skinuti” kilažu, ali će ubrzati i olakšati taj proces. Ove svakodnevne navike su primenjive kod svakoga, jer se usredsređuju na vašu ishranu i metabolizam, na vaše zdravlje u suštini. Ovo su jutarnje navike koje bi trebalo da pihvatite i steknete, bilo da pokušavate da smršate ili ne.

#1 – Hidratacija

Hidratacija je ključna. Ona je vitalno važna za funkcionisanje našeg metabolizma, a još je značajnija ukoliko pokušavate da smršate. Naša tela sastoje se od otprilike 70% vode i da bi sve glatko funkcionisalo potrebno je da hidrirate sebe.

Kada pijete dovoljno vode tokom dana, vaš metabolizam radi na pravi način, a to znači da sagorevate višak kalorija čak i kada ništa ne radite. A ko to ne bi želeo!

Stoga, potrudite se da hidriranje bude prva stvar koju ćete učiniti ujutru tako što ćete započeti svoj dan sa čašom vode. Ja obično držim čašu vode na noćnom ormariću, tako da čim se probudim popijem vodu.

A kada govorim o pijenju vode, mislim na čistu vodu, a ne na gazirane sokove, energetske napitke ili veštačke voćne sokove. Svi znamo da su oni puni šećera, što nije dobro za mršavljenje, a ni za zdravlje generalno.

#2 – Pića za detoksifikaciju / sagorevanje masnoća

Konzumiranje pića za detoksifikaciju ili za sagorevanje masnoća je potcenjeno. Ni ja nisam u njih verovala sve dok nisam probala i uvidela razliku. Detoksifikujuća pića oslobađaju vaš organizam od otrova, a pića za sagorevanje masnoća podstiču gubitak viška kilograma. Evo i nekoliko recepata za pića za sagorevanje masnoća:

Potopite semenke kumina u čašu vode preko noći i popijte je ujutro.

Potopite semenke piskavice u čašu vode preko noći, prokuvajte to ujutro i popijte dok je mlako. U to možete dodati i prstohvat mlevenog cimeta ako želite.

#3 – Vežbanje

Hej, ako ste mislili da ćemo moći ovo da izostavimo sa liste, prevarili ste se!

Vežbanje je jako važno, i to ne samo za gubljenje viška kilograma. Vežbanje ujutru takođe vam podiže nivo energije i drži vas aktivnim u toku dana, što znači da ćete sagorevati više kalorija.

Važna napomena: Kada pokušavaju da smršave, mnogi se usredsređuju na kardio-vežbe. A iako su kardio-vežbe sjajne, potrebno je da uključite raznovrsnije fizičke vežbe da biste izgubili na težini. Potrebno je da uključite i vežbe snage, koje će vam pomoći da ojačate mišiće, a to pomaže da lakše mršavite.

#4 – Zdrav i hranljiv doručak

Pokušavate da smršate a preskačete doručak?!

To baš i nije najobolji način da postignete svoj cilj, zar ne? Hranljivi doručak je izuzetno važan obrok. I ne, žitarice se ne računaju. Koliko god da na njihovom pakovanju piše da su dobre i zdrave! Vama je potrebno nešto što nije obrađeno i pretrpano dodacima.

I najvažnije od svega, doručak bi trebalo da bude zdrava mešavina ugljenih hidrata, zdravih masnoća i proteina. Moj uobičajeni doručak sastoji se od tosta sa avokadom, paradajzom i zelenim začinima, a pored toga pojedem i kuvano jaje. Mogli biste se odlučiti i za činiju flokovanog ovsa sa jogurtom i nešto svežeg voća.

#5 – Priprema i pakovanje ručka

Pripremanje i pakovanje ručka neće vam samo uštedeti novac, već je i sjajan način da smršate. Jer, kada sebi spakujete zdrav ručak koji ste sami pripremili, ne morate da jedete brzu hranu ili da trošite novac po restoranima.

Ako ne nalazite vremena da sebi pripremite i spakujete ručak ujutru, pokušajte da neke osnovne obroke spremite unapred. Ja to obično uradim nedeljom uveče. Inače, ne sviđa mi se ideja zamrzavanja čitavih obroka, ali ću obično unapred pripremiti sosove i marinade, a i naseckaću voće i povrće. To mi zaista pomogne, jer onda mi obično ne treba više od 30 minuta ujutro da istovremeno pripremim i doručak i ručak za poneti.

#6 – Idite peške na posao

Ako imate dovoljno vremena i ako ne radite predaleko, idite peške na posao. Šetanje je sjajna navika, a hodanje do posla odmenjuje i predloženo jutarnje vežbanje. A ne morate da hodate čitavim putem do posla. Dovoljno je da prošetate do sledeće autobuske stanice ili da izađete jednu stanicu ranije. Sve to pomaže!

I opet, ako mislite da ne možete da postignete to jer ste ujutru stalno u žurbi, pokušajte da ustanete pola sata ranije. To bi vam obezbedilo dovoljno dodatnog vremena.

#7 – Isplanirajte svoj dan tako da izbegnete stres

Stres je jedan od najčešćih faktora koji utiču na gojenje. Veoma je važno izbeći stres kad god je to moguće. Kada ste pod stresom, vaše telo ulazi u ratnički mod da bi se s njim izborilo. A to obično završava upalama. Osećaj stresa, takođe, može vas navesti da jedete prekomerno ili da jedete brzu, nezdravu hranu.

Stoga, neka vam jutarnja navika bude da isplanirate unapred svoj dan da biste izbegli stres vezan za posao. Kada planirate dan, trebalo bi da prioritet date onim zadacima koje je tog dana neophodno obaviti kako biste odradili sve što je potrebno i izbegli stres i nerviranje zbog neobavljenog posla.

#8 – Dobro se protegnite

Dobro istezanje tela odmah po buđenju je jako dobra navika u borbi s preteranom kilažom. Mnogi su iznenađeni činjenicom da istezanje pomaže u mršavljenju. Ipak, ono je tako čudesno jer su koristi mnogobrojne:

Sagorevate kalorije kada se protegnete i zadržite taj položaj nekoliko sekundi.

Smanjujete stres.

Vaš sistem za varenje se izbalansira i podstiče se vaš metabolizam.

#9 – Bez jutarnje kafe!

Izvinite, ali vaša jutarnja kafa vam neće pomoći da smršate, iako mnogi vole da popiju crnu kafu pre nego što počnu da vežbaju. Ali pijenje kafe na prazan stomak, pre nego što ste popili vodu i doručkovali, nije baš najpametnija i najzdravija navika.

Ne počinjite svoj dan sa kafom, jer će ona dodatno dehidrirati vaš organizam. Vaše telo je već dehidrirano kada se probudite, jer ste “postili” čitave noći. Stoga, sve što vam je zaista potrebno odmah ujutru je voda, čista voda.

Izvor: tonkingaround

 

Možda će vas zanimati emisije:

Aktivno stajanje

Uravnotežena ishrana

(Visited 1.670 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *