Tajna ljubav

Da li ste primetili da Bog najviše ceni tajna dela ljubavi? Gospod ističe tajnu molitvu (Matej 6,6), davanje bez razglašavanja (Matej 6,4) i pomaganje bez traženja i očekivanja ičega zauzvrat (Luka 6,35). Sve ove stvari treba činiti diskretno, bez reklamiranja naših žrtvovanja, da “leva ruka tvoja ne zna šta je desna učinila.” Verujem da je glavni razlog za to činjenica da su najčistiji oblik ljubavi dela učinjena tako da samo Bog zna za njih – dela dobrote i samopožrtvovanja usmerena ka drugima, ali kojima je samo Bog bio svedok. Drugim rečima, dela ljubavi za koja samo Bog zna koliku smo cenu morali da platimo da bismo ih učinili.

Iako ovo može biti suptilan oblik duhovne posvećenosti, ima više načina na koje neko može da pruži tajnu ljubav. Na primer, upućivanje molitve za vaše neprijatelje ili za one koji vas odbacuju ili preziru – jedino Bog će znati da ste vi svoju povređenost ponudili u zamenu za njihovo dobro. Takođe, činjenje tajnog dobrog dela prepuštanjem nekom drugom da pokupi veći deo lovorika za vaš trud, deljenjem poslednje korice hleba sa nekim ko je u još većoj potrebi od vas ili, možda, najvećom žrtvom od svih – prepuštanjem daljinskog upravljača za televizor vašem bračnom drugu ćutke, bez prigovaranja.

Bog se danas tiho raduje našoj tihoj posvećenosti Njemu, a jednoga dana će otvoreno i javno, uz glasni poklič i trube, razglasiti i nagraditi nas i za najmanje delo ljubavi učinjeno u tajnosti (Matej 10,42).

Izvor: bibletalk

 

Možda će vas zanimati emisije:

Budi nečiji superheroj

Vrline velikih ljudi – plemenitost

(Visited 335 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *