Kompleks zgodne žene

U ovom članku, Majk poziva hrišćanke da revolucionarno promene način na koji same sebe doživljavaju, kao i način na koji ih ovaj sekularni svet doživljava.

U filmu “Zgodna žena”, koji je pokrenuo karijeru Džulije Roberts, ona igra prostitutku dobrog srca. U tom filmu, Ričard Gir je usamljeni, ali bogati poslovni čovek, koji plaća njene usluge na jednu noć, ali se zaljubi u nju. Naravno, film ima srećan kraj. U samoj priči filma vidimo da lik koga igra Ričard Gir može da kupi skupu odeću, kola, lepoticu i seks, ali ono što ga privlači kod lika koji igra Džulija Roberts je njena iskrenost pred njim, a ne to što je ona “zgodna žena”. To je ono čime vas ovaj film “upeca” – on je zavoli zbog njenog srca, a ne zbog njenog tela. U tome je privlačnost ovoga filma, a to je i poruka koju su mnoge žene prihvatile.

Lepa i seksi spolja, a dobra iznutra. Ovakav koncept kombinacije kod “zgodne žene” je ono što ovaj svet promoviše kao recept za:

  • Popularnost
  • Sreću
  • Samouverenost
  • Mnogo zainteresovanih momaka
  • A dobro je i kao reklama za šminku i odeću.

Naravno, ovaj ideal “seksi spolja – dobra iznutra” funkcioniše u filmovima i časopisima, ali to nije ono kako stvarni svet funkcioniše. U stvarnom svetu, svedoci smo da retko ko, a naročito momci, ikada odu dalje od te seksi spoljašnjosti jedne devojke da bi se uopšte potrudili da spoznaju njenu unutrašnju dobrotu.

A zašto je to tako? Zato što muškarce više zanima seks nego dobrota, u većini slučajeva. U redu, postoje izuzeci, ali dobro nam je poznato da se čak i fini momci muče da vide dalje i dublje od te seksi spoljašnjosti… pa većina momaka jednostavno stane kod toga.

Pa šta onda da rade devojke?

Tako je mnogo pritisaka sa TV-ekrana, sa filmskoj platna, od drugarica i drugova, pa i od sopstvene unutrašnje želje da bude primećena, da se svidi momcima, da bude voljena i popularna! A znate li šta ja mislim? Mislim da je vreme da hrišćanke postanu radikalnije u pogledu svog hrišćanstva i da počnu jedan pokret koji će dovesti do pravog preokreta u doživljavanju ženskog roda, da pokažu ovom svetu šta stvarno znači biti hrišćanka 21. veka. Mislim da je već odavno bilo vreme za “seizmične” promene u načinu na koji žene vere razmišljaju i predstavljaju sebe i svoju pravu moć koju imaju ili mogu imati u ovom društvu.

Nemojte me pogrešno razumeti, ne govorim ovde o već “izlizanoj” feminističkoj borbi za ženska prava da služe u crkvi, da propovedaju ili da budu đakoni i starešine. Govorim o potpunoj promeni paradigme, o promeni načina na koji hrišćanke doživljavaju i projektuju sebe u eri postmodernizma. Sestre, vi ste isprogramirane od strane manipulatora “zgodne žene” da budete lepe i seksi spolja, a dobre i nevine iznutra. A ja vam kažem, prevrnite ovaj svet naglavačke u vašoj generaciji, vrativši se onome za šta vas je Bog stvorio da budete:

A – Dobre spolja

“Tako i žene u pristojnom odelu, sa stidom i poštenjem da ukrašuju sebe, ne pletenicama, ni zlatom, ili biserom, ili haljinama skupocenima, nego dobrim delima kao što se pristoji ženama koje se obećavaju pobožnosti.” (1. Timotiju poslanica 2:9-10).

Ukrasite sebe dobrim delima, ljubaznošću i skromnošću – to je spoljašnja “odeća” dinamične hrišćanke. U redu je nositi kvalitetnu i lepu odeću i nenapadnu šminku, ali ono što će ljudima zaista zapasti za oko su vaša dobra dela i vaša ljubaznost.

B – Lepe iznutra

“Vaša lepota da ne bude spolja u pletenju kose, i u udaranju zlata, i oblačenju haljina; nego u tajnome čoveku srca, u jednakosti krotkoga i tihoga duha, što je pred Bogom mnogoceno.”
(1. Petrova poslanica 3:3-4).

Dobra spolja, a lepa iznutra.

C – Seksi u intimi svoje bračne postelje

“Blagosloven da je izvor tvoj, i veseli se ženom mladosti svoje; neka ti je kao košuta mila i kao srna ljupka; dojke njezine neka te opijaju u svako doba, u ljubavi njezinoj posrći jednako.”
(Priče Solomunove 5:18-19).

Postoji pravo vreme i mesto za seksualnu privlačnost – Bog kaže da je to onda kada se “sjedinite” sa vašim partnerom u svetoj zajednici braka – i nigde više! Dobra spolja, lepa iznutra, seksi u zajednici braka. Ako započnete ovu “revoluciju”, evo šta će se dogoditi:

  1. Oslobodićete se robovanja svojim telesnim potrebama onako kako ih podstiču u vama korporativna Amerika i Holivud. Ponovo ćete preuzeti kontrolu nad sobom i osloboditi se poređenja i takmičenja s drugim ženama, kao i težnje za tim nedostižnim idealima spoljašnjeg izgleda kakvi vam se nameću od strane “gurua” koji vas ubeđuju kako bi trebalo da izgledate. Istinsko partnerstvo, istinska polna ravnopravnost i pravednost dolazi samo onda kada ste slobodni od lažnih predstava o tome kako bi trebalo da izgledate spolja. “Dobra spolja” je ono što oslobađa silu Božje dobrote preko vas ovome svetu.
  2.  “Lepa iznutra” je ono što će doneti mir i osećaj sigurnosti vašoj duši. Istinska ženstvena “mističnost” nalazi se u jedinstvenoj prirodi ženine unutrašnje lepote. Žena neće dostići svoj puni potencijal sve dok ne počne da gaji i neguje svoju duboku unutrašnju lepotu u Hristu – vaš puni potencijal se ne ogleda u tome da budete isto tako dobri u nečemu ili uspešni kao i muškarci oko vas, već da svoj potencijal ispunjavate kao hrišćanke.
  1. Vaša prirodna, ljudska seksualnost će se vratiti u ekskluzivne granice braka gde joj je i mesto. Sestro, ovo su neke od istina na osnovu 25-godišnjeg iskustva bračnog savetnika po pitanju seksualnosti:
    • Istina broj 1 – Što više čuvate svoj seksualni integritet, manje ćete bola na tom polju iskusiti dok ste neudata žena.
    • Istina broj 2 – Što više čuvate svoju seksualnost, dragoceniji će biti taj dar kada ga budete podarili svom suprugu.
    • Istina broj 3 – Što je veća vaša seksualna odanost u braku, to je veći potencijal za zadovoljavajuće i radošću i užitkom ispunjeno seksulano iskustvo u vašem braku.

Vaša dragocena zajednička tajna treba da bude otkrivanje i otvaranje vaše seksualnosti jedno drugome. A kada se to čini u okviru braka, to je onda izvor beskrajnog zadovoljstva.

Zaključak

Znam da neke od vas niste spremne da saslušate i prihvatite ono o čemu vam govorim, znam da neke od vas to ne shvataju ili ih nije briga, već samo žele da izađu i da se “provedu”. Možda su neke od vas poput “zgodne žene”. Međutim, za one među vama koje ipak žele da me čuju – znajte da ova revolucija pripada vama!

Isus je rekao: “Carstvo je nebesko kao zrno gorušično koje uzme čovek i poseje na njivi svojoj; koje je istina najmanje od svih semena, ali kad uzraste, veće je od svega povrća, i bude drvo da ptice nebeske dolaze, i sedaju na njegovim granama.” (Matej 13:31-32).

Ako ste to shvatili i ako to želite, budite vi to seme i započnite revoluciju, upravo ovde i sada. A jednog dana u budućnosti, osvrnućete se i setiti se ovog dana kada ste ostavili iza sebe taj kompleks “zgodne žene” i postali “sveta žena” – žena po volji Božjoj, dragocena svome mužu, pomirena sa Bogom i sa sobom. Bog vas blagoslovio, sestre moje!

Izvor: Bible talk

(Visited 456 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *