Skromnost je uvek u modi

Kaže se da ako dovoljno dugo čuvate svoju odeću, ona će ponovo biti u modi. Pretpostavljam da je ideja da se moda stalno menja, ali nikada u potpunosti.

Kada u modu dođu veoma kratke suknje i veoma kratki šorcevi, to je uvek izazov za hrišćanke – kako da se oblače moderno, a da ne prave kompromise sa neprikladnim.

Naravno, kada se radi o prikladnom odevanju, treba imati na umu da je skromnost uvek u modi, i to ne samo za odevanje kada idemo u crkvu, već i u svakodnevnim prilikama. Oblačiti se pristojno za crkvu, a onda nositi odeću koja više otkriva nego što pokriva je, u najmanju ruku, licemerno.

Skromnost je vrlina koja bi trebalo da krasi svaku hrišćanku, bilo da je reč o odevanju i ponašanju u ili izvan crkve. Evo nekoliko predloga koji će nam pomoći da definišemo šta je skromno u oblačenju:

  1. Oblačite se prikladno situaciji. Bogosluženje je smirena i pobožna situacija, a utakmica zabavna i aktivna – pokušajte da se obučete prikladno za svaku od tih prilika.
  2. Oblačite se udobno, a ne provokativno. Oblačenje koje otkriva vaše telo je neskromno i nepristojno – izazivanje požude kod nekog drugog ili privlačenje pohotnih pogleda kod osoba suprotnog pola isto toliko je i vaš greh koliko i njihov.
  3. Oblačite se shodno svojim mogućnostima. Neki se oblače tako da privlače pažnju drugih, bilo da se radi o isticanju svog tela ili o isticanju svog materijalnog statusa – i jedno i drugo je zasnovano na oholosti, a to nije baš prava hrišćanska vrlina.

Otkrivanje našeg tela treba da bude rezervisano isključivo za našeg bračnog druga. Bog od nas želi da drugima otkrijemo svoju duhovnost. A to se jedino može postići skromnošću i hrabrošću da u ovakvom svetu budemo drugačiji, pozitivno drugačiji – po dobroti i čistoti.

Pripazite kako se oblačite, jer vas posmatraju – i drugi ljudi, ali i Bog!

Izvor: Bible talk

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Izgled opsesija

Zlatna devojka

(Visited 151 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *