Prijateljstvo između muškarca i žene – mit ili stvarnost

Večito pitanje koje se postavlja je da li može da postoji iskreno prijateljstvo između različitih polova, bez intimnosti. U većini slučajeva vrlo je tanka linija između dvoje, i vrlo je lako prekoračiti friend-zonu. Pitanje je: zašto ostajete na ovome ili zašto ne idete korak dalje?

Koliko je prijateljstvo jako?

Koliko je prijateljstvo jako meri se onim koliko često razgovarate. Da li samo čestitate jedan drugome rođendan ili neki praznik? Da li se prijateljstvo proteže od mladosti, osnovne ili srednje škole ili ste nekad radili na istom radnom mestu.

Ovo se može nazvati površnije prijateljstvo. Međutim, ako je komunikacija na sedmičnom ili dnevnom nivou, tada je ono mnogo intenzivnije. Pitanje je samo koji je kvalitet tog prijateljstva. Koji je kvalitet razgovora. Da li je razgovor na duhovnom nivou, da li se poveravate jedno drugom, poveravate svoje stresne situacije, tražite društvo jedni drugih, tada to ukazuje na jednu jaču vezu.

Ako se pri tome oseti i seksualna čežnja, koja se do određene granice može držati pod kontrolom, tada se može postaviti pitanje a zašto niste zajedno? Mora se priznati da dvoje ne provode vreme zajedno, ako nisu simpatični jedno drugom. Ovo moramo priznati sami sebi kao i jedni drugima. Situacija je tu, samo čeka na ishod.

Šta se događa tada kada jedna strana želi nešto više?

Možete imati prijateljstvo, tako da znate da ne želite ništa više od svog prijatelja. Postmatrate ga kao brata ili sestru. U društvu te osobe se osećate opušteno. Problem nastaje kad druga strana želi više. Primećujete promene u ponašanju. Kao što je pogled, govor tela, ophođenje, a prijateljski susreti se pretvaraju u nešto više. Možda se druga strana i zaljubila u vas? Tada morate biti budni i prisebni. Ako nemate ista osećanja kao druga strana, treba raščistiti na vreme samu situaciju ili postaviti jasne granice. U suprotnom druga strana može da bude povređena. Trebate biti pažljivi da se ne gaje iluzije.

Vaš partnera ima najbolju prijateljicu?

Najteža situacija nastaje, ako ste u vezi ili u braku a najbolji prijatelj vašeg partnera je osoba suprotnog pola. Ako dotičnu osobu poznajete i verujete svom partneru, tada nema mesta sumnji. Međutim, ako vaš partner često priča sa tom osobom, dopisuje se, skriva svoj telefon, treba da se zamislite.

Često vam prepričava neke stvari o toj osobi, a vi znate da se i dogovoraju oko nekih bitnih životnih stvari koje i vas dotiču, tada stvari lako mogu da se otrgnu kontroli. Posebno obratite pažnju ako sa oduševljenjem govori o toj osobi, tada ima mesta i za ljubomoru. U tom slušaju treba otvoreno da porazgovarate sa svojim partnerom.

Postavite otvoreno pitanje zašto voli da bude sa tom osobom? Šta ta osoba ima a vi nemate? Da li je on ili ona sretan ili sretna sa vama? Slobodno možete i sebi postaviti pitanje da li vi sve radite ispravno? Kad dobijete odgovarajući odgovor, tada možete prihvatiti da između njih postoji jedna posebna veza, gde dobro funkcioniše prijateljski odnos između muškarca i žene. Ili ćete prihvatiti da će ona druga osoba uvek značiti nešto više. Odluka je na vama, da li će vas biti troje ili ćete vi odustati ili se boriti?

U životu nije unapred definisano šta se može osećati prema nekome. Da li je reč samo o prijateljstvu ili o ozbiljnoj vezi, pridržavajmo se poverenja. Ako ono nestane, vrlo ga je teško ponovo vratiti. Nemojte dozvoliti da dođete u opasnost.

Izvor: bien.hu

 

Možda će vas zanimati serija na ovu temu:

Ikada spremni?

(Visited 1.550 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *