5 stvari koje muškarac najviše želi od svoje žene

Znam da naslov ovog članka glasi „5 stvari koje muškarac najviše želi od svoje žene”, ali da bih bila realističnija, radi se o tome šta je muškarcu najpotrebnije od njegove žene. Kao i za muškarce, tako i za nas, žene, postoje mnoge stvari koje bismo mi zaista volele da naši muževi imaju. Na primer, bio bi veliki plus kada bi on izgledao kao Kris Hemsfort. Ali to nije ono što nam je stvarno potrebno da bismo imali pozitivan odnos sa svojim bračnim drugom. Ako ste se udali za njega, verovatno ga ionako smatrate vrlo simpatičnim.

Dakle, šta je to što je muškarcu stvarno potrebno od njegove žene?

Najbolji prijatelj zauvek

Znate, treba mu neko ko će uvek biti kraj njega, bez obzira na okolnosti i, iako će ga ponekad pomalo i kritikovati, ipak će ga i dalje voleti. Ali, ozbiljno, nije se vaš muž oženio da bi dobio novu mamu (iako će vam možda to tako ponekad delovati), a nije vas oženio ni samo da bi lakše platio račune. On vas je oženio zato što mu se sviđate, i to mnogo! Iako znam iz ličnog iskustva da brak nije uvek sladak, lepo je živeti s nekim ko vas razume, ko vas poznaje i, uprkos svemu, još uvek voli da bude u vašem društvu. Svakom muškarcu je potrebna žena, neko u koga će moći samo da pogleda, a da ona istog trenutka zna šta mu je na umu.

Meni moj muž mnogo nedostaje kada nije kod kuće. Pet minuta pre kraja njegove smene, obično mu pošaljem poruku, poput: „DOLAZI KUĆI, DOLAZI KUĆI, DOLAZI KUĆI, DOLAZI KUĆI!” I to nije zato što sam usamljena, već zato što volim svog muža, a primorana sam da veći deo dana provedem daleko od svoje omiljene osobe. Zato se uzbudim kada znam da će uskoro doći kući.

Ponekad, kada nas životne okolnosti iscrpe, lako je zaboraviti da svom mužu pokažete da ga i dalje volite. Može vam biti lako da zanemarite da uživate u trenutku, da se zajedno nasmejete i opustite ukoliko vam je život prenatrpan obavezama i stresan. Potrudite se da sebe podsetite da se prepustite uživanju sa svojim suprugom i da ne primate toliko k srcu baš sve u životu.

“Navijačica”

Muškarcu je potrebno da ima nekoga ko će ga, s vremena na vreme, podsetiti da je i dalje divan, a naročito kada mu njegov šef, kolege, pa možda čak i prijatelji govore suprotno. Ne kažem da treba da svom mužu govorite da je divan čak i kada debelo zabrlja (jer to se može dogoditi), ali svakome je potreban neko ko neće menjati svoje mišljenje o njemu čak ni kada je imao loš dan. Svima nam je potreban neko ko neće prestati da veruje u nas, naročito u našim lošim danima ili kada u nečemu pogrešimo. Najgori je onaj osećaj kada pogrešite i mislite da su sada svi razočarani u vas. Zato, između ostalog, žene i postoje – da kažu: “Da, danas i nisi baš u svom najboljem izdanju. Ali ja te poznajem i znam da si ti i dalje sjajan!“ Davanjem do znanja vašem mužu da vi i dalje u njemu vidite ono dobro, čak i kada nije onakav kakav zna da bude, vi ćete ga podstaći da još više poželi da vam pokaže svoju najbolju stranu.

Sudija koji govori: “Prekršaj!”

Tj. neko ko će ga pozvati na odgovornost.

Šta ovo NE ZNAČI?

Neprekidno zvocanje i podsećanje vašeg muža da nije dovoljno dobar i da treba da se popravi. To, takođe, ne znači ni stalno preispitivanje i insistiranje na vašim idejama pre njegovih. A to, svakako, ne znači ni stalno mu “natrljavati na nos” nekadašnje pogreške.

Šta ovo ZNAČI?

Ponekad, kada se vaš muž previše opusti, a da to ne primećuje, progovorite i dajte mu do znanja da vi znate da on može bolje od toga. Jedna od stvari koje mi se sviđaju kod mog muža je da je on veoma dobar u proceni karaktera i da uvek prepozna kada neko glumi. Ipak, njegova potreba da svima saspe istinu u lice ga ponekad uvali u nevolju. A tada ja stupam na scenu! Bilo je mnogo slučajeva u kojima sam morala da ga podsetim da nije neophodno nešto reći samo zato što je to istina. Biće situacija u kojima će vašem suprugu biti potrebno da od vas čuje: “Hej, to stvarno nije u redu i ja očekujem mnogo više od tebe.” Imati velika očekivanja od svog supruga je sjajna stvar, a i dobro je uvek ga držati odgovornim za njegove postupke. Samo budite sigurni da ono što vi očekujete od njega ne premašuje ono što on očekuje od vas. Vaša prevelika očekivanja od vašeg bračnog druga, koja nisu u skladu s onim što je on u mogućnosti da vam pruži, izvor su mnogih nepotrebnih svađa i rasprava.

Kopilot

Ako vaš muž ima neku ideju za koju vi vidite da vodi u provaliju, progovorite!

Ja sam veliki pobornik ideje da žena treba da poštuje muža i da mu dozvoli da bude vođa… Ali, i vi umete da razmišljate i imate neka životna iskustva koje on možda nije imao. I vi i vaš suprug imate slabije i jače strane. Jedna od mojih jačih strana je sposobnost da upravljam novcem. Moj muž misli da će uvek sve izaći na dobro kada se radi o novcu. U tom pogledu, mi smo jedno drugom neophodni. Meni je potreban neko da mi pomogne da ne izludim po pitanju novca, a njemu je potreban neko da ga povremeno podseti da, možda, sada i nije najbolji trenutak da posegnemo za svojim kreditnim karticama.

Pretpostavljam da i vi imate neke dobre ideje i životna iskustva koja bi mogla mnogo pomoći i da nije dobro da ih držite u sebi. Vaš muž nije oženio ovcu koja će ga slepo slediti, makar to značilo da će s njim zajedno pasti sa litice. On je oženio pametnu, korisnu osobu! Udruženi, iskoristite svoju kreativnost i životna iskustva da pomognete jedno drugom u donošenju dobrih odluka i izbegavanju onih loših.

Ljubavnica

Dobro vam je pozanto koliko žene vole da budu osvajane. Da, i muškarcima je to potrebno. I to mnogo više nego što mislite. Želim najpre da naglasim da ja verujem da i žene uživaju u seksu isto toliko koliko i muškarci. Ali, često sam imala priliku da od žena čujem kako, iako uživaju u seksu, ipak u većini dana sasvim lepo mogu i bez toga, pa zato ni izbliza ne iniciraju vođenje ljubavi onoliko koliko to njihovi muževi čine ili koliko bi voleli da to dožive od svojih žena. Moj muž i ja imamo sjajan odnos u kome možemo otvoreno da razgovaramo o svojim očekivanjima i kako se osećamo kada smo intimni. On mi je rekao da je njemu jako važno da i ja što češće budem ta koja će inicirati vođenje ljubavi. To kod njega stvara osećaj da je još uvek poželjan i čini ga uzbuđenijim i spremnijim da bude intiman sa mnom na pravi način, naročito kada zna da je to bila moja ideja i da sam i ja uzbuđena zbog toga.

Pokušajte da ove sedmice vi budete strana koja će inicirati intiman kontakt s vašim mužem (ukoliko to nije ono što vi i inače radite. U tom slučaju, samo napred!).

Izvor: chelseadamon

 

Možda će vas zanimati emisije:

Unutrašnja lepota našeg bića

Ulje u motoru odnosa

(Visited 5.111 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *