Dragi tata, ti bi trebalo da voliš svoju ženu kao što želiš da tvoja ćerka bude voljena

Osim odnosa sa našim nebeskim Ocem, teško da je moguće pronaći odnos koji bi se mogao uporediti sa onim između oca i ćerke. Za mnoge je način na koji se otac odnosi prema svojoj ćerki predstava odnosa koji će ta mlada dama imati sa Bogom tokom čitavog svog života. Stoga, očevi, volite svoje žene na način na koji želite da vaše ćerke jednog dana budu voljene.

Još je važnije naglasiti da te malene oči stalno posmatraju i upijaju, mnogo više nego što mi, prezauzeti odrasli, možemo i da zamislimo, što je i jedan od glavnih razloga zašto treba da pokazujete ljubav svojoj ženi.

Ona gleda na koji način vi držite njenu mamu za ruku, način na koji je poljubite za laku noć, kao i kako s njom razgovarate rečima punim ljubavi, poštovanja i divljenja.

Tate obično pokazuju zaštitnički stav u pogledu toga s kim će se njihove ćerke zabavljati i kako će biti tretirane – ali uzimajući u obzir da ih svet zasipa svim mogućim lažnim predstavama o ljubavi, ne postoji bolji način da joj predstavite kako bi nju muškarac trebalo da tretira nego time što ćete vi svojoj ženi na pravi način iskazivati ljubav i posvećenost.

Bloger JthreeNMe na pravi način je pogodila suštinu ovoga u postu na Fejsbuku u kome govori kako je od životne važnosti vaš odnos prema vašoj supruzi za davanje primera vašoj ćerki.

U postu koji je adresirala na “sve muškarce koji imaju ćerke”, JthreeNMe otvoreno govori šta zaista znači biti muškarac kakav je potreban ženama u vašem životu.

Pročitajte ga u celosti:

“Svim muškarcima koji imaju ćerke:

I sama pomisao na to da vaša ćerka ima “dečka”, mora da vas izluđuje; i mene izluđuje, a ja sam joj samo majka.

Ta malena, anđeoska princeza od pola metra koju ste pre sedam godina doneli kući, verovatno će se “ludo zaljubiti” za svega nekoliko godina, a posle još par godina će imati i “dečka”. Ta pomisao je užasavajuća!

Ipak, dobra vest je da vi možete da joj pokažete kako ona zaslužuje da je muškarac tretira.

Odnosi i brakovi su puni teškoća i istina je da će vaša ćerka to jednog dana shvatiti. Odnosi su izazovni svima, uključujući i dobrodušne osobe s dobrim namerama.

Najbolja (a verovatno i najteža) stvar koju možete učiniti za svoju ćerku jeste da joj na delu pokažete kako bi se prema ženi trebalo ophoditi.

POTREBNO JE DA VOLITE SVOJU ŽENU ONAKO KAKO ŽELITE DA VAŠA ĆERKA JEDNOG DANA BUDE VOLJENA.

Vašu mladu ćerku lako je impresionirati i, nažalost, ona će učiti iz filmova, serija, časopisa, društvenih mreža, kao i od svojih prijateljica o tome kako ljubav izgleda i zvuči – ili će bar tako misliti.

Vrlo je verovatno, međutim, da je ono što će ona “pokupiti” izvan svog doma daleko od “stvarne” i “prave” ljubavi.

Vi, i samo vi, možete se boriti s ovim – time što ćete se prema njenoj majci odnositi lepo i s mnogo ljubavi.

Sve počinje u domu – sa vama i vašom ženom.

Danas i zauvek, poštujte svoju ženu.

Držite je za ruku u svakoj prilici i ljubite je često.

Smešite joj se.

Gledajte je u oči.

Kada vam priča, slušajte je pažljivo.

Otvorite joj vrata.

Gradite joj samopouzdanje.

Pohvalite njena dostignuća.

Ohrabrite je kada joj je to potrebno.

Saosećajte s njom kada joj je potrebna podrška.

Provedite se s njom.

Recite joj da je lepa, i spolja i iznutra, i govorite joj to često.

Vaše ćerka ne samo da voli svoju majku, ona je opčinjena njome. Odnos majke i ćerke je toliko isprepleten da majke i ćerke, u stvari, žive paralelne živote. A vaše razumevanje toga pomoći će vam da shvatite sledeće:

Vaš odnos sa vašom ženom ne tiče se samo vas dvoje. Zato volite vašu ženu svim srcem.

Najveći dar koji otac može podariti svojoj ćerki – pored svog vremena i pažnje – jeste ljubav prema njenoj majci.”

Izvor: faith it

(Visited 4.155 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *