Molitva za tate

Dragi nebeski Oče, predajem oca svoje dece Tebi. Učini ga čovekom vrednim visokog zvanja očinstva. Nežno ga vodi stazama integriteta i pravednosti kako bi njegova deca mogla da u njemu vide uzor koji vredi slediti. Ne dozvoli mu da razdražuje svoju decu, već ga često podsećaj da deca od njega očekuju usmeravanje i savete.

Ako je učinio štetu ili narušio odnos sa svojom decom, Oče daj mu hrabrosti i poniznosti da obnovi i nadogradi taj odnos. Ne dopusti mu da svoju decu doživljava kao prepreku ostvarenju planova koje ima za taj dan. Učini da ih vidi kao blagoslove i dragocenosti koje su mu poverene na čuvanje.

Oče, molim Te da moja deca steknu bogato duhovno nasleđe od čoveka koga zovu “tata”. Pomozi mu da bude otvorena srca prema Tvojim zahtevima i hrabar da se odazove onome na šta si ga Ti pozvao. Neka ide Tvojim putevima i drži Tvoje uredbe i zakone da bi napredovao u svemu što radi i gde god pođe proslavljajući Tebe tako da njegova deca to mogu da vide.

Pouči ga da sa svojom decom postupa onako kako Ti postupaš sa njim – nežno i s ljubavlju, a nikada ljutito. Daj mu strpljenja i mudrosti da usmerava svoju decu, da ih hrabri i teši, pozivajući ih da žive životom vrednim Tvog carstva i Tvoje slave. U Isusovo ime. Amin.

 

“I vi očevi, ne razdražujte decu svoju, nego ih gajite u nauci i u strahu Gospodnjemu.” (Biblija, Poslanica Efescima 6:4)

 

(Visited 1.076 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *