10 blagodati morske soli

Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njeni sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je izuzetno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili lečenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

Jača imunološki sastav

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak

Održava pravilan nivo kiseline u telu i na taj način eliminiše potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju

Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.

Kožne bolesti

Ublažava suvu kožu i svrbež, ali dobro deluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizuje tkivo.

Astma

Morska so je učinkovita i za smanjenje upala u sistemu za disanje. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska te reguliše rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska so može pomoći da se smanji potreba za insulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

Osteoporoza

Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, nalazi se u kostima. Kad telu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrijum iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama možete sprečiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalijuma stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito deluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija

Pokazala se izuzetno učinkovitom i u lečenju različitih vrsta depresije jer održava nivo dva hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Izvor: Magazin.hr

 

Možda će vas zanimati emisije:

Srčani udar

Smanjite rizik od srčanih bolesti uz pomoć mediteranske ishrane

 

(Visited 4.466 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *