Želim da budem žena kakva ti je potrebna (Pismo mom mužu)

Dragi B,

Nisam shvatala koliko sam sebična sve dok nismo stupili u brak. Koliko često nisam ljubazna! Moje misli nisu uvek usmerene ka tebi. Iako zvuči prelepo zvati se tvojom ženom, osećam da nisam dostojna tog zvanja.

Žena treba da bude strpljiva. Često te prekidam umesto da sačekam tvoj odgovor. Guram te kako bih stigla tamo gde želim. Ne podnosim tišinu tvog razmišljanja jer ne mogu dovoljno dugo da čekam da progovoriš. Imam planove za svaki dan i ljutim se kada stvari ne idu kako želim, kada nisu obavljene.

Žena treba da bude pouzdana. Kako možeš da mi veruješ kada ne uspevam da te ohrabrim? Ponekad te činim malim i zaista mi je žao zbog toga. Omalovažavam te rečima, postupcima, mislima. Umesto da te uzdignem, unižavam te. Usredsređujem se na ono što si uradio pogrešno, čak i na sitnice.

Žena treba da voli bezuslovno. Često volim samo kada to meni odgovara. Stidim se što sam poznata po tome da pružam ljubav samo kada je primam ili kada nešto dobijem zauzvrat. Brak nije trgovina i ovo nije ono što sam obećala, ali priznajem, sebično volim samo kada meni to odgovara.

Žena treba da bude ljubazna. Oh, kako bih volela da povučem reči koje su te povredile. Volela bih da mogu ponovo da prođem kroz sve te neprijatne razgovore. Trebalo bi da budem tu ZA tebe, a ne PROTIV tebe. Mi smo tim, a ipak moje reči, postupci i misli uglavnom teže da ti naškode, da te povrede i žao mi je zbog toga.

Žena treba da ima poverenja. Previše mislim o sebi, što dovodi do toga da uvek smatram da ti grešiš, a da sam ja u pravu. Manje verujem tebi jer uvek verujem sebi – iako nemam baš sjajan “dosije”. Zato što sam toliko brza da ti ukažem na greške, toliko sam brza i da pre poverujem sebi nego tebi. Znam da te to povređuje.

Shvatam da nisam uvek onakva žena kakva je tebi potrebna. Nisam uvek ljubazna onda kada ti je to potrebno ili onda kada ti to želiš. Nisam savršena i stoga te ne mogu savršeno voleti.

Oh, kako bih volela da to mogu. Čeznem da budem sve što ti je potrebno, ali svesna sam da to nikada neću moći.

Žao mi je zbog svih trenutaka kada ti nisam bila dovoljna, kada nisam dovoljno uradila, ili čak nisam dovoljno želela. Hvala ti što mi praštaš, što me voliš sa svim mojim nesavršenostima. Hvala ti što ostaješ uz mene i što ne odustaješ. Hvala ti što si strpljiv i ljubazan.

Znam da nisi savršen i da ćeš me ponekad razočarati, ali ti si neverovatan prijatelj i blagoslov je što baš tebe mogu da zovem svojim mužem.

Znam da ne moram biti dovoljna, da nikada neću biti dovoljna i to je u redu (iako se većinu dana borim protiv toga). Postoji SAMO JEDNA Osoba koja je uvek strpljiva, uvek ljubazna, uvek nesebična, uvek puna ljubavi i ja NE MOGU zauzeti mesto te Osobe u tvom životu. Ta Osoba jedina te voli savršeno, voli te onako kako ja ne mogu. Baš kao što i mene ta Osoba jedina voli  savršeno, voli me onako kako ti to ne možeš.

Brak je divna, ali i veoma haotična stvar. Nije svaki dan savršen, nije svaki dan zabavan, a nije uvek ni s osmehom. Ali postoji ogromna radost koja se može pronaći.

Ne zaslužujem da budem tvoja žena, ali to je dar koji sam dobila – da te pratim, volim i čuvam. Ponekad ću pogrešiti, ali uz Božju milost, malo po malo, svaki dan ću te sve više voleti, jer i ja sam voljena.

Volim te,

Tvoja žena.

Izvor: the desert

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Voli i kad se svađaš

Pokaži ljubav

(Visited 303 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *