10 iznenađenja za decu koja vam neće isprazniti novčanik

Ja volim iznenađenja. Ne mora to biti nešto veliko; samo je bitno da sadrži reč “iznenađenje”. Međutim, pružanje iznenađenja deci jednako je zabavno kao i dobijanje istih.

Podeliću s vama neka od naših omiljenih iznenađenja za decu. Neka smo već realizovali, a neka planiramo da uradimo.

Upozorenje! Nijedno od iznenađenja nije skup poklon ili putovanje u Diznilend.

  1. Iznenađenje luksuznom kupkom. Moja ćerka uvek mi zavidi kada ja imam hladno piće u zanimljivoj čaši i opuštajuću muziku dok se kupam. Kada sam isto to uradila za nju, potpuno se oduševila. Da, bilo je i sveća, a kasnije i fensi losiona sa mirisom ruže.
  2. Iznenađenje noćnim druženjem s najboljom drugaricom. Planiramo nekoliko dana unapred i dogovaramo se sa roditeljima njene drugarice da je dovedu na noćno druženje. Kad se pojave na vratima, obično sledi ludilo, skakanje i smeh cele noći. Najbolje iznenađenje ikada!
  3. Najava večeri igara. Iznenadite svoje dete na zabavan i urnebesan način pripremivši sve za omiljenu igru ili igru iznenađenja koja će trajati čitavo veče!
  4. “Otmite” svoje dete iz škole na jedan dan. Jednom sam ovo uradila i završili smo u knjižari čitajući knjige i ispijajući sokove. To je njoj predstavljalo događaj za pamćenje.
  5. Sakrijte slatku poruku ispod jastuka. Znam da moja ćerka uvek okreće jastuk kad legne da spava, pa uvek pronađe moje poruke.
  6. Najavite nacionalni Dan (ime vašeg deteta). Neka to nikad ne bude isti dan u godini, jer je to iznenađenje. Obično se taj dan objavi kada se dete lepo ponaša. To je praktično dan u kome je detetu sve dozvoljeno.
  7. Napunite im džepove. Ponekad, pre nego što krenemo u park ili na igru, stavim im male poslastice u džepove. Volim da im stavljam tamo suvo grožđe (moja deca imaju alergiju na orahe, ali možete staviti nešto drugo). Izraz njihovog iznenađenja/osmeha kad osete nešto u džepovima usred igre u parku, kada su malo ogladneli, neprocenjiv je. “Mama, imam suvo grožđe u džepovima!”
  8. Iznenadite ih potragom za “blagom”. Bilo da je to “blago” fensi tost sa sirom, ukusan smuti ili parče omiljenog kolača, potraga za “blagom” uvek je uzbudljiva.
  9. Bez posebnog povoda, ispecite (ili kupite) kolač (ili mafin). To se ne dešava često u našem domu, ali kada se desi, volim da posmatram reakciju dece kad donesemo kolač nakon večere. Pogotovo kad ne očekuju nikakav desert te večeri. To je kao veče rođendana!
  10. Napravite poster na njihovim vratima. Može to biti bilo šta, od “razlozi zašto te volim” do komplimenata i slično. Biće iznenađeni kad se vrate kući iz škole i vide svoja vrata sa ogromnim posterom.

Izvođenje ovih slatkih iznenađenja za decu zahteva vreme i trud, a ponekad je teško glumiti konobara za večerom posle napornog dana. Ali, znate, ipak vredi. Verujem da deca najbolje uče iz primera. Samo ih posmatrajte, i sledeći put će vam pisati poruke i stavljati ih ispod jastuka ili vas posluživati za stolom za večeru.

Znam da je život dovoljno naporan i užurban. Možda ćete pomisliti da nemate vremena za sve ovo. Ne brinite se, nije potrebno to raditi svakodnevno. Dovoljno je da iznenadite dete jednom nedeljno/mesečno, onda kada to vama najviše odgovara.

Izvor: playtivities 

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Kako roditelji uništavaju psihu deteta

Sreća deteta je nedostižna

 

(Visited 185 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Jelena 20/12/2023at9:14 am

    Deci mogu biti zanimljive stvari koje zapravo NE KOSTAJU nista. Toliko je eksperimenata samo u domacoj radinosti da se moja deca najvise tome raduju

    Reply

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *