Vaš suprug ima 5 osnovnih potreba: Da li mu ih ispunjavate?

Ključ uspešnog braka je nesebičnost. Ako možete staviti potrebe svog supružnika iznad svojih, nalazite se na pravom putu. Želja da zadovoljite potrebe svog supruga ni na koji način ne znači da se podređujete inferiornoj ulozi kao supruga. Ako zaista volite svog supruga, želite i da ga usrećite, a ovih pet stvari obično čine muškarce srećnim – tako jednostavno!

Potrebe svakog muškarca su različite; međutim, prema Wilardu F. Harliju, većina muškaraca ima iste osnovne potrebe. Iako je svaka osoba jedinstvena, ove potrebe su one koje većina muškaraca obično ima:

Rekreativno druženje

Moj suprug i ja smo klasičan primer para koji gotovo da nema ništa zajedničko, pogotovo kada su u pitanju hobiji. Mi uživamo u svojim vlastitim aktivnostima – što može biti dobro u braku. Ali kada provodimo vreme zajedno radeći ono što on voli, često je to win-win situacija. Provesti veče igrajući golf sa svojim suprugom nikada nije nešto što bih izabrala, ali na kraju sam se odlično zabavila. Zapravo, to je bilo jedan od najboljih izlazaka na kojima sam bila. Pokažite svom suprugu da vam je stalo do njega tako što ćete pokazati interesovanje za njegove hobije. Možda će vam on čak uzvratiti uslugu i provesti dan sa vama radeći ono što vi želite!

Seksualno ispunjenje

Ovo može biti osetljiva tema, ali je i veoma važna. Jedna stvar koju smo moj suprug i ja naučili je da nikada ne tretiramo intimnost kao igru – da je ne uskraćujemo kao kaznu. Takvo ponašanje samo pojačava osećanja negativnosti i neprijateljstva. Intimnost povezuje parove bolje nego bilo šta, i ako je vašem suprugu važna, trebalo bi da bude važna i vama. Da li će bračna intimnost biti posebna ili ne, zavisi od stava i truda onih koji su u to uključeni.

Divljenje

U zdravom odnosu, vaš suprug obavlja svoj deo posla – bilo da je to karijera, školovanje, briga o deci itd. Većina njegovih postupaka može proći neprimećeno. Na primer, moj suprug radi 8-10 sati dnevno, a zatim provodi svoje večeri idući u školu ili radeći domaće zadatke. Možda vi fizički ne vidite koliko vaš suprug svakodnevno radi za vašu porodicu, što može dovesti do toga da vi potpuno izgubite iz vida njegove napore. Zapamtite, što je češće moguće, pokažite i recite svom suprugu koliko ga volite i cenite sve što radi za vas.

Podrška u kući

Podrška u kući obuhvata stvaranje mirnog i dobro upravljanog domaćinstva. Vi i vaš suprug možete podjednako deliti kućne poslove i druge domaće odgovornosti ili vaš suprug može tražiti od vas da se češće bavite ovim zadacima ako je on zauzet drugim obavezama. I opet, u zdravom odnosu, vaš suprug bi trebalo da obavlja svoj deo posla. Ako je to slučaj, ispunite suprugove potrebe tako što ćete pripremati obroke, prati sudove, održavati čist dom, itd.

Privlačan bračni partner

Kao supruga od više od 15 godina, znam kako se supruge mogu osećati opušteno i udobno u prisustvu svojih supruga – što je sjajno. Kao majka četvoro dece, znam koliko je lako ostati u pidžami ceo dan, koliki je luksuz sačekati i istuširati se onda kada konačno dobijem pet minuta privatnosti. Neki dani su takvi, i to je u redu, ali nemojte dozvoliti da ovakve stvari postanu navika. Ulaganje truda u to da budete privlačni svom suprugu je važno. Ako svog supruga ne vidite sve dok ne uđe kroz vrata 30 sekundi pre večere, isplanirajte nekoliko minuta unapred da se osvežite. Počela sam to da radim pre nekoliko godina i primetila sam pozitivnu razliku u raspoloženju mog supruga kada bi stigao kući. Bonus: i meni to daje sjajan osećaj.

Proučavanje ovih pet potreba je odličan način da dublje sagledate svoj brak i odredite individualne potrebe svog supruga. Bez obzira na to da li je brak u problemima ili ne, kada bračni drugovi ispunjavaju potrebe jedno drugog, brak postaje jači.

Izvor: beckys

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Otkrij šta je ljubav

Pokaži ljubav

 

 

(Visited 1.276 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *