Tri brza načina da se osećate bolje!

“Ako nekom od vas nedostaje premudrosti, neka traži od Boga koji daje svakome bez razlike i ne kori nikoga, i daće mu se.” (Jakov 1:5).

Ovo će vam pomoći da se osećate bolje – odmah, mada može uzeti i nekoliko minuta ili sati, u zavisnosti od vašeg trenutnog zdravstvenog stanja. Ali ovo će vam uvek pomoći, lako vam je dostupno i ništa ne košta!

  1. Pijte više čiste vode! Dokazano je, kako u mom slučaju, tako i kod drugih, da umesto da posegnemo za kofeinom ili šećerom, kada bismo samo disciplinovali sebe da popijemo veliku čašu čiste vode (ili dve, ili tri!), ubrzo bismo se osećali mnogo bolje! A zašto? Zato što su naša tela načinjena od najmanje 70% vode, a voda je i od vitalnog značaja za sve životne funkcije. Dalje, našem mozgu je potrebna odgovarajuća količina vode da bi mogao da funkcioniše optimalno. Uzgred, ako vas zaboli glava, popijte jednu ili dve velike čaše vode pre nego što posegnete za tabletama. Možda vam samo treba malo više H2O!
  2. Razmrdajte svoje telo i unesite više kiseonika! Dok sedite, odmarate se, zar ne? Tako je u većini slučajeva. Pa ipak, naša tela su osmišljena tako da budu u pokretu u većem delu dana. Ustanite i pokrenite se. Makar trčite u mestu ili radite čučnjeve. Prošetajte nakratko po svom kraju. Ne morate da trošite novac na opremu i na teretanu. Takođe, izađite napolje nekoliko puta svakodnevno – neophodan vam je svež vazduh kako biste bili orniji za sve.
  3. Smejte se! Dokazano je da su čak i neki ljudi koji su bolovali od “neizlečivih” bolesti bili isceljeni kada su se dovoljno smejali, kada su svoje misli usmerili na uzvišenije stvari i kada su se “radovali u Gospodu neprekidno” – pa čak i kada su se samo grohotom smejali nečem šaljivom. Ako ne možete da nađete neki komičan film ili seriju, možete se okrenuti knjizi ili časopisu. A možete i zamoliti vašeg nebeskog Oca da vas podseti na neke smešne događaje iz vašeg života. On će vam pomoći! Uzgred, Gospod ima predivan, božanski smisao za humor!

Vreme u kome živimo je teško i puno iskušenja. Ali Bog je naša Stena. On je uz nas i sa nama uvek. Stoga, potrudite se da se usredsredite na Njega i Njegovu Reč na početku svakog dana, tokom dana i pre nego što odete na spavanje. On je taj najbolji Pomoćnik koji će rado učiniti da se osećate bolje. On vas voli i brine o vama uvek!

Izvor faith writters

(Visited 448 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *