60+ godina

April je mesec u kome slavim svoj rođendan. To je i mesec u kome obično jasnije spoznam neke osnovne realnosti sopstvenog života. Na primer:

  1. Ne postajem bolji, već stariji.

Možda vino postaje bolje s godinama, ali ljudi obično s godinama slabe. Zdrava hrana, vežbanje, pozitivan stav su korisni, ali tužna istina je da ništa više ne funkcioniše kao nekada. Korisno je prestati zavaravati sebe i početi živeti u skladu sa godinama.

  1. Porodica i prijatelji su najvažniji.

Imao sam ja novca, uzbuđenja i slobode. Uživao sam u izazovima, nadmetanju i uspehu na mnogim poljima. Međutim, kada razmislim o svojoj porodici i prijateljima, shvatim da nijedno iskustvo ili imetak ne nadmašuje vrednost ljubavi, žrtve i posvećenosti moje ljubljene supruge i moje dece, kao i dubokog zadovoljstva stečenog u provođenju vremena sa dugogodišnjim prijateljima.

  1. Isus me stvarno iskreno voli.

Ja znam da me Gospod Isus voli, jer imam izveštaj o onome što je on propatio i podneo zbog mene i za mene, kao i zbog činjenice da Njegova smrt i vaskrsenje predstavljaju garanciju mog vaskrsenja i večnog života jednoga dana u Njegovom carstvu. Ali kako se godine nižu, ja sve više i više uviđam Njegovu neizmernu ljubav prema meni koju mi pokazuje svakodnevno, na svakom koraku. Počeo sam da se trudim da pre nego što zaspim razmišljam o svim načinima na koje mi je On svoju ljubav pokazao tog dana i nikada ne uspem da ostanem budan dovoljno dugo da bih prebrojao sve blagoslove i kompletirao taj spisak.

Moji drugari se zabavljaju na moj račun šaleći se povodom mog 60+ rođendana, nazivajući to brdom na koje sam uspeo da se pre njih popnem. Međutim, ja sam naučio da je to “brdo” na koje sam se upravo popeo “brdo spoznaje” o sopstvenoj smrtnosti, koja mi je pomogla da jasnije i čvršće prihvatim istinu o večnom životu i Hristovoj ljubavi koja će me jednoga dana odvesti u taj večni Sveti grad gde više neće biti starenja i svega onoga što starost sa sobom nosi.

Izvor: Bible talk

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Sprečite alchajmerovu bolest uz pomoć nara

Smehom do boljeg pamćenja

(Visited 464 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *