Recept za uspešan duhovni život

Danas ću s vama podeliti recept za duhovni uspeh bez obzira na vašu porodičnu ili poslovnu situaciju. Da biste imali uspeha na duhovnom polju najvažnije od svega je da pijete “živu vodu”.

  1. Voda

Ko bi pre nekih tridesetak godina mogao i da pomisli da ćemo flašu obične vode plaćati više od konzerve pića? Ali to je danas stvarnost. Nude nam se razne “vrste” flaširane vode uz sve moguće reklamne trikove – čista voda, obogaćena voda, zaslađena voda, izvorska voda, glečerska voda, planinska voda, voda iz potoka, voda iz velikh dubina itd. A uz to obavezno ide i obećanje da je baš ta voda najbolja za vaše zdravlje ili za osveženje – ili i jedno i drugo.

Za tu privilegiju mi spremno plaćamo flaširanu vodu i brzo popunjavamo otpade plastičnim bocama kojima će trebati vekovi da se raspadnu.

  1. Živa voda

Sve te flaširane vode vam nikada ne obećavaju novi život, već samo poboljšanje vašeg već postojećeg života.

A voda o kojoj ja želim da vam govorim je voda koja dodaje jednu novu vrstu života onom životu koji već živite – a taj život se zove večni život. Vidite, zemaljska voda održava zemaljski život.

Živa voda o kojoj ja govorim stvara i održava večni duhovni život.

Isus je o toj živoj vodi govorio ženi koju je sreo jednog vrelog dana u Samariji. Zatražio je od nje da pije vodu, a onda joj je rekao: “Da ti znaš dar Božji, i ko je taj koji ti govori: ‘Daj mi da pijem’, ti bi tražila od njega i dao bi ti vodu živu.” (Jovan 4:10).

To je voda o kojoj vam ja danas govorim. Za nju nemam recept, već je jednostavno pijem, a to isto i vama preporučujem. Ipak, mogu vam odgovoriti na tri pitanja o toj vodi:

#1 – Šta je to?

To je Reč Božja. Reč Božja je ta živa voda. Čitanje, razgovaranje o njoj, slušanje i razmišljanje o njoj – na taj način je pijete.

#2 – Šta ona čini?

Ona vas menja i pretvara u bogoliku osobu. Što je više pijete, što više reagujete na nju, to postajete sve sličniji Hristu. Drugim rečima, vi postajte “živi” kao što je On živ – živa voda menja kvalitet vašeg životnog iskustva.

#3 – Zašto nam je ona potrebna?

  • Bez zemaljske vode mi možemo da preživimo najviše nekoliko sedmica.
  • A bez “žive vode” ne možemo živeti večno.

Isusov poziv ženi Samarjanki važi i za nas danas. Oni koji piju živu vodu koju On nudi doživeće iskustvo obnovljenog života na ovom svetu i večni život u svetu koji dolazi nakon ovog.

Živa voda je najdragoceniji dar koji među sobom mogu da dele članovi jedne porodice, jer im to garantuje da će večno živeti jedni s drugima.

Izvor: Bible talk

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Sa kim hodaš?

Onaj koji ima vlast

(Visited 582 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *