Dobiti rat

Stara izreka “Dobijena bitka ne znači i dobijen rat” predstavlja upozorenje onima koji su uključeni u konflikt da je važno uvek imati na umu za šta se borite.

Taj princip često vidite na delu u amaterskom sportu, gde igrač izgubi kontrolu i uzvrati udarac protivniku koji ga na neki način provocira. Trenutno zadovoljenje se vrlo brzo izgubi – čim sudija kazni pojedinca i tim, što obično dovodi do gubitka utakmice, tj. do pobede protivničke strane – upravo onoga oko čega se, u stvari, i vodila sportska bitka.

Apostol Petar nam govori o ovoj ideji kada nas uči kako da se suočimo sa sotoninim provokacijama. Napadi mogu biti na fizičkom, emotivnom, finansijskom ili duhovnom polju u našem životu. Kada mi postanemo meta sotoninih napada, Petar nas savetuje da se od tih napada branimo “čvrstom verom” (Prva Petrova 5,9), jer bez obzira na prirodu njegovog napada, cilj mu je uvek isti – da uništi našu veru u Hrista.

Mi ponekad mislimo da se rat vodi oko našeg zdravlja, naše porodice ili oko našeg poslovnog uspeha. Ali to su samo različita bojna polja. Istinski rat ne vodi se oko gubitka ili očuvanja ovih stvari, već oko toga da li ćemo ostati verni Gospodu uprkos problemima s kojima se suočavamo. To je prava suština rata koji vodimo, bez obzira kakvu bitku trenutno bijemo.

Zapamtimo da ako ostanemo čvrsti u veri, dobićemo taj rat – pa čak i ako, s vremena na vreme, izgubimo neku bitku.

Izvor: bibletalk.tv

 

Možda će vas zanimati emisije:

Glas u pustinji

Isus revolucionar

(Visited 287 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *