9 najboljih večernjih rutina za parove

Parovima je potrebno da jedno drugom pokazuju ljubav i privrženost sve vreme. Da bi njihovo ljubavno iskustvo bilo bolje i vrednije, oni moraju da u svoj stil života uvrste i određene aktivnosti.

Stvaranje večernjih rutina jedan je od načina da se ovo ostvari. Postoje mnogobrojne večernje rutine za parove, koje kada se usvoje i primene, mogu začiniti jednu vezu na duže staze. Ali da najpre objasnimo šta su to večernje rutine za parove.

Šta su večernje rutine za parove?

To je niz uzbudljivih stvari koje srećni parovi upražnjavaju pre nego što odu na spavanje svake večeri. Takve aktivnosti obično traju između pola sata i sat vremena.

Iako postoje raznovrsne večernje rutine, parovi se često podstiču da izaberu one koje će učiniti da se osećaju bolje u vezi sa sobom i pojačati ljubav i strast koju imaju prema svom bračnom drugu.

Takve aktivnosti mogu obuhvatati zajedničko kupanje u kadi, zajedničko čitanje knjige ili razgovor o nekim prijatnim iskustvima tokom dana.

Važnost večernjih rutina za parove

Večernje rutine pomažu parovima da prepoznaju kada je vreme za odlazak na spavanje. To donosi oslobađanje od stresa i anksioznosti i omogućava parovima da jačaju ljubav jedno prema drugome. Kada parovi obavljaju određene aktivnosti – na isti način – iz večeri u veče pre odlaska u krevet, mozak će na kraju naučiti da prepozna takve aktivnosti kao pripremu za spavanje.

Parovi koji ovo primenjuju često imaju aktivan um i svoje dnevne dužnosti izvršavaju bez stresa. Večernje rutine za parove pomažu stvaranju jasne podele na dan i noć, oslobađaju um od stresa i pomažu parovima da lako zaspe.

Ipak, pokušavanje da istovremeno zaspite može biti zabavno, opuštajuće, a ponekad i frustrirajuće. Ponekad, unutrašnji časovnici kod vas i vašeg partnera nisu baš potpuno usklađeni.

Na primer, vi možda imate naviku da zaspite do 22:30, dok vaš partner želi da gleda film do ponoći. To je često iritirajuće, jer to može da vam ometa san. Možda zbog toga počnete da razmišljate o spavanju u različitim sobama.

Međutim, ne morate da brinete o takvim problemima ako vi i vaš partner primenite prave večernje rutine. Večernje rutine, kada se pravilno i redovno upražnjavaju, su večernje aktivnosti kojima se parovi često raduju.

Prema izveštaju Centra za kontrolu bolesti i prevenciju u Sjedinjenim Državama, preko 50 miliona odraslih teško zaspi uveče i teško ostaju budni preko dana. Ovo pokazuje da bi efikasne večernje rutine mogle biti veoma korisne kako vama, tako i vašem bračnom drugu.

Parovi mogu da sarađuju i da ojačavaju svoju ljubav i privrženost dok zajednički razvijaju i jačaju svoje navike u pogledu spavanja. Postoje mnogi saveti na internetu koje parovi mogu da primene. Ipak, oni moraju primeniti one koji će delovati u njihovom slučaju. Navešćemo devet efikasnih večernjih rutina za parove koje mogu osvežiti vaš brak i vašu vezu podići na jedan viši nivo.

  1. Odlazite na spavanje u isto vreme.

U jednom intervjuu, popularni personalni trener, Kali Rodžers, kaže: “Najefikasnija večernja rutina jeste da ostavite svoje telefone, odete u krevet zajedno, izanalizirate sve dnevne aktivnosti i isčistite vaše misli pre spavanja.”

Jednom kada ste isključili telefone, kada ste oboje u krevetu, možete malo proćaskati o danu koji je iza vas dok ne zadremate. To je često predivno iskustvo.

  1. Provedite najmanje trideset minuta zajedno pre spavanja.

Isključite vaše mobilne telefone i sklonite ih. Ako je moguće, nemojte ih nositi u spavaću sobu. Uradite to najmanje pola sata pre nego što vi i vaš partner odete u krevet. Popričajte prisno pre spavanja, a to će vam pomoći da se osećate bolje. Pažljivo slušajte vašeg partnera dok vam priča o svojim iskustvima i ulepšajte noć intimnim razgovorima ako je potrebno.

  1. Razgovarajte uz blagu, romantičnu svetlost upaljene sveće.

Ovo je predivan način da cenite večernje sate. Paljenje sveće je efikasan ritual koji pomaže parovima da osvetle svoje međusobne svetove. Odlazak u krevet uveče trebalo bi da se doživljava kao trenutak povezivanja, opuštanja, intime i bliskosti. Veče je najbolje vreme da pomognete vašem partneru da se nađe u pravom stanju uma za dobar noćni odmor.

Ostale obične večernje aktivnosti mogu se odraditi ranije i zasebno, ali kada dođe vreme za odlazak u krevet, vi i vaš partner morate naći tu usklađenost. Upalite mirišljavu sveću i povežite se s noćnim ambijentom. Pričajte o lepim stvarima u životu i govorite jedno drugom pozitivne stvari.

  1. Vodite ljubav.

April Masini, popularni njujorški ekspert za veze, navodi da je senzualno vođenje ljubavi sa vašim partnerom neposredno pred spavanje efikasan način da se vaš odnos ojača i učvrsti. Vođenje ljubavi pre spavanja oslobađa vas od stresa i priprema vas za kvalitetan san. “Bilo da vam se to radi ili ne, uradite to. Biće vam drago što ste to uradili”, kaže Masini. Uključivanje senzualnih aktivnosti u vašu večernju rutinu sjajan je način da se postarate za svoj ljubavni život.

  1. Ne unosite posao u spavaću sobu.

Jedan od sjajnih načina da se oslobodite tereta onoga što vas je opterećivalo toga dana na poslu je da ta iskustva podelite sa vašim partnerom. Ako je to moguće uraditi pre odlaska u krevet, nije dobra ideja takve teme pokretati u postelji. Da biste vi i vaš partner imali lepo iskustvo spavanja, nemojte negativna iskustva sa posla iznositi kada se prirpemate za spavanje. Učinite to pre odlaska na spavanje ili ostavite to za sutra.

Studija koju je obavio Time o tome kako poslovni imejlovi utiču na parove pokazala je da ne samo da odgovaranje na poslovne imejlove van radnog vremena utiče negativno na zaposlenog, već se taj negativni efekat može preneti i na njegovu partnerku. Sjajan način da eliminišete ovaj problem je da odložite mobilne telefone pre nego što uđete u spavaću sobu. Takođe, izbegavajte da govorite o poslu u bračnoj postelji.

Možda ste se na poslu sporečkali sa kolegom, a kada o tome počnete da pričate u postelji, može se lako desiti da se ponovo iznervirate i učinite da i vi i vaša supruga teže zaspite. Klonite se pričanja o stvarima koje mogu imati negativan emotivni efekat u postelji pre spavanja.

  1. Držite se dogovorenog vremena za odlazak na spavanje.

Mnogi parovi shvataju značaj istovremenog odaska u krevet. Oni znaju da je izuzetno prijatno završiti dan u toplom zagrljaju svoga partnera.

Stoga, kada parovi imaju različite večernje rutine, to može dovesti do nedostatka strasti i ljubavi u vezi. Iako parovi ponekad mogu pronaći način da pokažu privrženost jedno drugom i bez istovremenog odlaska u krevet svake večeri, to je i dalje značajan bračni problem. Uvek obavljajte večernje rutine zajedno sa vašim bračnim drugom. Mnogi parovi izjavljuju da je njihov brak i ljubavni život počeo da gubi intimnost kada su počeli da imaju različite večernje rutine.

  1. Radujte se zajedničkom odlasku na spavanje uz slanje izazovnih poruka.

Parovi kojima su večernje rutine od velike pomoći obično se raduju još jednom divnom noćnom iskustvu koje će doživeti sa svojim partnerom. Za većinu parova to je najuzbudljiviji deo dana.

Neki parovi pripremaju se za večernje rutne davanjem do znanja svom partneru koliko se tome raduju. Oni jedno drugom šalju intimne sms poruke ili obave kratke, romantične telefonske razgovore tokom dana, u trenucima kada su manje zauzeti na poslu.

Dalje, postoje i druge stvari koje možete uraditi da biste pokazali vašem bračnom drugu koliko vam je stalo i koliko ne možete da dočekate još jedno uzbudljivo iskustvo koje ćete s njim podeliti te večeri. Priprema tople šolje čaja za vašeg partnera još jedan je od načina da pokažete koliko ga volite i koliko vam je bitno da budete s njim. Isti efekat ćete postići i obavljanjem nekih sitnih poslova po kući, umesto vašeg partnera. Na taj način vaš bračni drug će biti siguran da je voljen i da vam je stalo do njega – tada će se radovati tom vremenu kada ćete vi biti tu, kraj njega, deleći to predivno večernje iskustvo.

Imajte na umu da ne postoje neke uopšteno savršene večernje rutine – najbolje su one koje odgovaraju i vama i vašem bračnom drugu.

Efikasnost određene večernje rutine umnogome zavisi od tipa ličnosti. Bračni drugovi moraju se postarati da im ponavljanje određenih večernjih rutina ne postane dosadno.

Da biste održali stvari svežim i zanimljivim, vi i vaš partner trebalo bi da naučite kako da, s vremena na vreme, uključite i neke novine u vaše večernje rutine, ali bez nekih velikih i drastičnih promena. Na primer, možete odlučiti da malo plešete sa vašim bračnim drugom pre odlaska u krevet ili da prošetate po okolini kako biste se oboje oraspoložili.

  1. Izmasirajte jedno drugoga.

Dobra masaža je divan način da se oslobodite nakupljenog fizičkog stresa. Možda je vaš bračni drug imao težak dan na poslu ili je postao jako iscrpljen usled obavljanja fizičkih poslova oko kuće i potrebno mu je da ga neko oslobodi fizičkog stresa. Lagana i efikasna masaža koju ćete mu vi priuštiti savršen je način da mu u tome pomognete.

Dok nežno masirate svog partnera, on će najverovatnije zaboraviti sve drugo i usredsrediti se  na samo jednu stvar – te nežne ruke koje lagano miluju njegovo telo. To obično ima izuzetno pozitivan efekat na njihovo raspoloženje, čineći ih da se osećaju opušteno i zadovoljno. Dobra masaža ima opuštajući efekat i blagotvorno deluje na zdravlje vašeg partnera.

Nakon dobre masaže, lakše se zaspi, čime se obezbeđuje divan noćni odmor i osećaj oporavljenosti i svežine nakon buđenja. Masaža može biti i način da se intimnije povežete sa vašim partnerom. Ona čvršće vezuje partnere i pomaže im da se osećaju voljenim.

  1. Nikada ne zaboravite da kažete “Volim te”.

Davanje partneru do znanja šta osećate prema njemu izuzetno je važno za izgradnju jake veze. Ponekad grešimo pretpostavljajući da naš partner ima natprirodnu sposobnost da pročita naše misli i osećanja prema njemu. Zato ne uviđamo uvek njegovu potrebu da mu damo do znanja da ga volimo. Nikada se ne smemo umoriti od izgovaranja te dve čudesne reči koje su izdržale probu vremena – “Volim te!”

Kada vašem bračnom drugu kažete da ga volite, time mu prenosite najlepšu pozitivnu poruku i o njemu i o sebi, i to u samo jednoj kratkoj rečenici. To je i način da uverite vašeg partnera da gajite strast prema njemu isto kao i ranije. Kada mu neposredno pre nego što zaspi kažete da ga volite, to će mu pomoći da zaspi mirnan, srećan i zadovoljan.

Zaključak

Parovi bi trebalo da primenjuju večernje aktivnosti koje podstiču ljubav i bliskost u njihovom odnosu i potpomažu brže uranjanje u san. Ove večernje rutine za parove – kada se na pravi način primene – mogu pomoći vama i vašem partneru da budete opušteniji i srpemniji da se uhvatite u koštac sa izazovima sledećeg dana.

Večrenje rutine pripremaju parove za aktivnosti preko dana i efikasan su način za učvršćivanje veze i produbljivanje intimnosti između parova. Parovi koji su primenili efikasne večernje rutine obično su i srećniji kao pojedinci i spremniji da se suoče sa životnim izazovima kada sunce ponovo izađe.

Izvor: relationship culture 

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Zbunjujući signali

To je samo kafa

(Visited 480 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *