14 znakova da se zabavljate s gubitnikom

Ljubav je predivna stvar. Svi čeznemo da volimo i budemo voljeni. Ipak, ako ne pazite, možete završiti zaljubljeni u gubitnika, a da toga niste ni svesni. To se dešava čak i najjačima od nas.

Dobra stvar je to što čitate ovaj članak. Možda ćete shvatiti da se zabavljate sa gubitnikom.

Ko je gubitnik? Koji su to znaci da izlazite s gubitnikom? Pronaći ćete ih u ovom tekstu.

14 znakova da se zabavljate s gubitnikom

  1. On ne doprinosi ničemu (osim u seksu, možda).

Jedna veza predstavlja partnerstvo – ne bi smela da bude parazitska, već simbiotska. Vi bi trebalo da imate koristi obostrano i da oboje pozitivno doprinosite vašem zajedničkom životu.

Gubitnik ni u čemu ne doprinosi boljitku zajednice niti vašem ličnom boljitku, osim čestih “izleta na orgazmično sedmo nebo”. A ako je to sve što i vi želite od veze, pretpostavljam da ste onda na dobitku.

Ali ako želite nešto više od telesnog zadovoljstva, a samo vi finansirate vašu vezu i obezbeđujete da se sve odvija glatko, onda je moguće da se vi, ipak, zabavljate s gubitnikom.

  1. On je bez ikakvih ambicija.

Gubitnik nema ambicija. Ili ima nerealne snove – snove tako velike da ne želi da se bavi sitnicama kako bi otpočeo da ih ostvaruje. On ima iskrivljenu sliku o sebi i smatra da je on previše velik da bi se bavio sitnicama. A vi, možda, već sada finansirate  njegove velike planove bez ikakvih opipljivih rezultata. On samo neprekidno priča o jednom poslovnom poduhvatu za drugim, kao i o mogućim velikim zaradama – a rezultata ni u naznakama.

  1. Misli da vam time što se zabavlja s vama čini uslugu.

Gubtinik misli da je veza potrebna ženama, tako da je vaša prednost što imate njega. Zato će on prepustiti vama da se trudite oko održavanja te veze. On se neće nešto naročito truditi oko uspeha veze.

  1. Obećava vam da će vas oženiti kako bi izvukao nešto od vas.

Pošto misli da je veza ili brak samo vaša potreba i želja, on će vam to obećavati kako bi mogao i dalje da “ubira plodove” od vas. On, možda, dobija novac od vas, koristi vaša kola ili živi u vašem stanu.

  1. On nema planove za vas u vašoj vezi.

Gubitniku nije poznata sudbina vaše veze. On nema nikakvih planova za sebe, pa kako bi mogao imati planove za vas? Ponekad, on može imati plan da vas oženi kako bi vi mogli da preuzmete na sebe sve bračne obaveze i odgovornosti. Tako on, u stvari, ipak ima neke planove.

  1. Oseća da ima pravo na vas.

Ne samo da gubitnik ne doprinosi vašoj vezi finansijski, već nikada nije zadovoljan trudom koji vi ulažete u vaš odnos. On smatra da on to zaslužuje, jer vam čini uslugu što je s vama. Lako plane ako niste u mogućnosti da ispunite njegove zahteve.

  1. Sebičan je.

Gubitnik misli samo na sebe. Čitava veza se “vrti” oko njega i samo oko njega. Nije ga briga za vas ili se samo pretvara da mu je stalo. Teško pravi ustupke vama. Retko se odriče svojih zamisli u korist vas, osim, naravno, ako u tome vidi i neki dobitak za sebe.

  1. Nesiguran je i ljubomoran.

Gubitnik je obično podozriv i ljubomoran. On je nesiguran, jer nema ništa da ponudi, pa strahuje da ćete pronaći drugog muškarca, koji će biti vredniji od njega i onda će vas izgubiti. On je, možda, čak i opsednut vama, dok vi mislite da je ludo zaljubljen u vas.

  1. Obično je lep i opsednut svojim fizičkim izgledom.

Gubitnik može biti tipičan fini dečko, čija je jedina prednost njegov fizički izgled – s čim kod njega nema šale. On jako brine o tome kako izgleda i kako se oblači, jer je to mamac kojim mami naivne devojke.

  1. Ne želi da se sreće s osobama koje su vama važne u životu.

Gubitnik neće želeti da se viđa s vašim prijateljima i porodicom, jer nema čime da se pohvali. On se plaši da će vama bliske osobe prepozanti ko je on u stvari i uticati na vas da prestanete da se viđate s njim.

  1. Nikada ne preuzima odgovornost.

Gubitnik će okriviti svakoga osim sebe za svoje greške i propuste. On nikada ne preuzima odgovornost za posledce svojih odluka.

  1. On nema svoje mišljenje.

Gubitnik ne može da samostalno donosi odluke. On stalno traži savet od roditelja ili drugova. On čak ni ne ceni sopstveno mišljenje. Njemu je najvažnije šta drugi misle.

  1. Želi samo da se zabavlja i uživa.

Gubitnik voli da se zabavlja više nego “hleba da jede”! Smisao njegovog života je što više uživanja i zabave. Uvek je spreman na zabavu, a ne baš tako voljan da se bavi ozbiljnijim stvarima.

  1. Ima loše navike.

Gubitnik može imati loše navike, poput drogiranja, alkoholizma i sl. Pošto nema čvrsta moralna načela, podložan je svakojakim zavisnostima. Njemu je sve dopušteno – on nema nikakvih ograničenja ni standarda.

Ako prepoznajete neke od ovih znakova kod osobe s kojom se zabavljate, trebalo bi da znate šta vam je činiti, jer jedino vi znate šta želite u životu.

Zato, upitajte sebe da li je to zaista ono što želite!

Izvor: Signs you are dating a loser 

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Požuda

Sujeta

(Visited 852 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *