6 stvari koje gosti primećuju čim uđu u vaš dom

Bez obzira koliko sati provedete čisteći, moguće je prevideti stvari koje će vaši gosti primetiti kada uđu u vaš dom. Ostalo je još 6 sati do dolaska gostiju, a vi se trudite da očistite svoju kuću pre nego što stignu na večeru. Dok se utrkujete sa vremenom dok čistite, bilo bi lepo znati šta će vaši gosti zapravo primetiti. Ova lista će sigurno pomoći!

#1. Miris vaše kuće

Miris vaše kuće je prva stvar koju gosti primete kada uđu u vaš dom. Kod prvog udaha srešće se sa prijatnim domaćim ili neugodnim mirisima. Ako imate kućne ljubimce, teži je zadatak da vaš dom miriše sveže i čisto, ali i to je izvodivo.

#2. Dlaka kućnih ljubimaca ima svuda

Ubrzo nakon što uđu u vaš dom, gosti će primetiti da li je sve (a to sada uključuje i same goste) prekriveno dlakom kućnih ljubimaca. Možda vam neće smetati da sedite na nameštaju prekrivenom dlakom vašeg ljubimca, ali velike su šanse da se vaši prijatelji ne osećaju tako opušteno zbog toga.

#3. Nemate osnovne pogodnosti

Gosti mogu tražiti hladnu vodu ili koristiti vaš toalet, za to vreme će primetiti da li su osnovne potrepštine dostupne ili ne. Niko ne bi trebalo da vas osuđuje na osnovu mirisa ili marke sapuna koji koristite u svom kupatilu, ali važno je da sapun bude tu, kao i čist peškir da osušite ruke. Oh, i toalet papir, najvažniji toaletni pribor od svih. To su male stvari, to je sve što neko želi.

#4. Čistoća vašeg kupatila

Dok su gosti u vašem kupatilu, primetiće da li vaš toalet ima gadne mrlje ili da li je poleđina komode prekrivena prašinom. Ovakve stvari mogu se desiti u kupatilima koja su prošla i samo nedelju ili dve bez ozbiljnog čišćenja.

Umivaonik je drugo mesto za kojim gosti provode vreme u kupatilu, pa se uverite da su ručke, radne površine i umivaonici čisti, a radne ploče obrisane i bez nereda.

#5. Nered

Naš mozak odmah detektuje nered, što znači da vaši gosti primećuju da li je vaš dom pretrpan, makar i samo malo. Da bi nered bio još gori, on deluje kao štit za sakrivanje prašine i prljavštine, što otežava čišćenje vaše kuće.

#6. Čist ulaz/hodnik

Ulaz je mesto gde vaši gosti ulaze i izlaze, to je prva i poslednja stvar koju vide i ostavlja veliki utisak. Ako je vaš ulaz pretrpan, prašnjav, neprijatnog mirisa ili neuredan, neće ostaviti lep utisak gostima, čak i ako je ostatak vašeg doma čistiji ili manje pretrpan.

Brzi saveti kako da vaš dom učinite privlačnijim gostima

Stavite sveže cveće

Sveže cveće je jedan od najboljih načina da ulepšate svoj dom. Lepo miriše, lepo izgleda i upada u oči – što ga čini vrednim vašeg vremena i novca da ga kupite i stavite pre nego što gosti stignu.

Lagane mirisne sveće

Neutrališite loše mirise i otpustite slatke mirise preko sveća.

Sklonite nered

Uradite ono što morate da uklonite nered, čak i ako to znači da ga stavite u rezervni ormar.

Pripremite unapred hranu i piće

Onog trenutka kada gosti uđu u vaš dom, ponudite im hladan napitak i iznesite grickalice.

Izvor: signaturemaids.com

(Visited 1.498 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *