Spavanje je prirodno, ali budimo se Božijom milošću

Spavanje je period odmora tokom kojeg spavač gubi svest o svom okruženju. Kada čovek zaspi, sva fizička aktivnost se smanjuje, mišići se opuštaju i dolazi do toga da sanja.

Ono što Bog čini za svakoga od nas svakog jutra je dan pun Njegove milosti i novih početaka.

Zašto jednu trećinu svog života provodimo u snu?

Spavanje zauzima trećinu naših života, ali suštinske misterije o tom procesu tek treba da se razotkriju. Do 90. godine života, ukupno ćemo provesti oko 33 godine spavajući.

Kada spavamo mi smo ranjivi, tako da šta god san čini, mora da je vredno rizika da se mozak uglavnom prebaci offline. Postoji nekoliko teorija o tome zašto spavamo, i iako nijedna nije potpuno čvrsta, nekoliko pokušava da objasni šta se dešava svake noći, što uključuje istraživanja o temama koje se kreću od ćelijskih procesa do spoznaje. Istraživači kažu da je jasno da je san ključan za sposobnost mozga da se reorganizuje – karakteristika koja se zove plastičnost.

Blagodat i milost Božija

Ono što Bog čini za svakoga od nas svakog jutra je dan pun Njegove milosti i novih početaka. Ovo čini da služenje Bogu i hodanje sa Njim izgleda kao posebna avantura.

Svaki čovek nosi seme dobrote. Ali nijedno seme ne može klijati i sazreti bez vlage i svetlosti. Iz tog razloga svako ko istinski žudi za pravednošću mora da shvati da je bez Božije pomoći, bez Njegove podrške i vođstva, svaki napredak u duhovnom životu nemoguć.

Blagodat Božija obnavlja našu dušu, čisti našu savest, prosvetljuje naš um, učvršćuje u nama veru, upućuje našu volju na dobrotu, greje naše srce iskrenom ljubavlju, uznosi naše misli i oživljava svu našu prirodu. Kao što svedoče mnogi sveti ljudi i žene, blagodat Božija unosi toliko mira i radosti u ljudsku dušu da se čini da su zemaljske prednosti i zadovoljstva zanemarljive u poređenju sa njom.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Ljubav je žrtva

Moj Stvoritelj i ja

(Visited 512 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *