75.8

Pre tri hiljade godina David je rekao da je prosečni životni vek osobe na našoj planeti između 70 i 80 godina:

“Dana godina naših svega ima do sedamdeset godina, a u jačega do osamdeset godina: i sam je cvet njihov muka i nevolja; jer teku brzo, i mi odlećemo. Nauči nas tako brojiti dane naše, da bismo stekli srce mudro.”  (Psalam 90, 10;12)

I nakon svih tih nebrojenih naučnih i medicinskih dostignuća, doktori nam danas kažu da je prosečan životni vek čoveka 75.8 godina. Ove brojke nas uče nekim važnim lekcijama bez obzira na naše životno doba:

Naš život je još uvek u Božjim rukama

Čovek je na sve moguće načine pokušao da manipuliše životom, svim svojim sposobnostima se trudeći da ga produži, ali bezuspešno. Na kraju krajeva, Bog je još uvek vlasnik našeg života i mi ne možemo da proširimo njegove granice izvan granica koje je sam Bog uspostavio kada se radi o dužini ljudskog života.

Ljudski život je kratak s razlogom

Naš kratak život bi trebalo da nam bude neprestani podsetnik da se moramo pripremiti za trenutak smrti. Kada bismo živeli hiljadama godina, bilo bi lako zanemariti ovu činjenicu. Ali kratak životni vek trebalo bi da nas drži stalno spremnim za susret sa našim Gospodom.

Ne traćite svoje vreme

David nam savetuje da “brojimo dane” koji su nam preostali i da ih iskoristimo na najbolji i najmudriji način. On tu ne misli da, dok još možemo, iskoristimo te dane za sva ona grešna zadovoljstva koje nam ovaj svet tako “nesebično” nudi. On nas, u stvari, ohrabruje i podstiče da iskoristimo svoje preostalo vreme na takav način da budemo spremni da zauzmemo svoje mesto, mesto koje nam je Bog pripremio na Novoj Zemlji.

Izvor: bibletalk.tv

 

Možda će vas zanimati emisije:

Dah promene

Isus učitelj

(Visited 75 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *