Tetke su zaista važne, evo 9 razloga zašto

Funkcionisanje savremene porodice ima tendenciju da postane sve složenije. Zbog toga su tetke nesumnjivo počele da igraju suštinsku ulogu u vaspitanju dece. One više nisu samo blizak rod, biti tetka je način života. To je poseban poziv. Neke žene “tetkuju” kao druge majke, prijateljice ili učiteljice. One daju izvanrednu vrstu ljubavi deci svoje sestre ili brata.

Tek kada sam postala roditelj shvatila sam koliko je uloga tetke uticala na mene.

Roditelji podučavaju i savetuju svoju decu, bake i deke ih pokvare, a tetka pruža ceo taj paket. Dete je uvek srećnije ako ima nežnu i brižnu tetku koja bi mogla pozitivno da utiče na njegov život.

Deset godina sam bila tetka pre nego što sam postala mama.

Za to vreme imala sam priliku da pazim na svoje dve sestričine, brinem se za njih, volim ih i podučavam važnim stvarima o životu i ljubavi. I naravno da ih razmazim. Sigurna sam da se sećaju dragocenih trenutaka koje smo imale zajedno. Gledala sam ih kako odrastaju i postaju predivne osobe. Uvek su u mom umu i u mom srcu, a tek kada sam postala roditelj shvatila sam koliko je uloga tetke uticala na mene. Koliko sam naučila o tome kako postupati sa decom.

Zato smatram da je biti tetka fantastično iskustvo.

Tetke mogu dati drugačiji pogled na život

One mogu izraziti mišljenje koje je drugačije od mišljenja roditelja. One mogu pružiti pomoć za bilo šta, od učenja slova i brojeva do savetovanja u teškoj situaciji.

Nikada ne propuste važne događaje

Tetke su uvek tu kada se proslavljaju rođendan ili matura. Neće propustiti događaj bez obzira na to šta moraju da urade – da uzmu slobodan dan ili odlete u drugu zemlju. Povrh svega, obično vole da kupuju uzbudljive i korisne poklone, jer im je zabavno da razmaze!

Neće propustiti priliku da se druže sa decom

Tetke su srećne kada treba da provedu sasvim obično vreme sa klincima i pretvaraju ga u zabavu. Vode ih na različita mesta i događaje poput muzeja, koncerata i festivala kada su stariji. I uvek su spremne za zabavnu igru u dvorištu.

Uvek su spremne da daju ljubav i pokažu privrženost

Tetke vole da daju mališanima mnogo zagrljaja.  Razmena nežnosti sa decom je fantastična emocija i čini vezu među njima mnogo jačom.

Slušaju probleme koje deca ne mogu da podele sa roditeljima

Kada su potrebni saveti i smernice, tetke su uvek spremne da pomognu. Pogotovo kada je u pitanju problem koji deca ne bi delila sa roditeljima. Tetke su spremne da slušaju decu i tinejdžere. Razvijaju odnos poverenja i vole da pomognu ako mogu. A najbolji deo je što one znaju kako da sačuvaju tajnu.

Uče decu pravim vrednostima

Tetke ponekad imaju ulogu poput roditelja. Uče decu pravim vrednostima i kako da prepoznaju šta je ispravno ili pogrešno. To je jedna od najvažnijih uloga koju imaju. Kada vide kako deca rastu i menjaju se, i znaju da su one tu da ih podrže, osećaj je fantastičan.

Tetke obožavaju da brinu o deci

Tetke vole da provode vreme sa decom i rado brinu o njima kada su roditelji zauzeti. A najbolje od svega je što tetke vole da se zabavljaju i igraju!

Ostaju ljubazne čak i kad deca greše

Tetke su uglavnom prijatnije i opuštenije i biće mnogo osetljivije ako moraju da isprave loše ponašanje. One bi vrlo retko povisile glas. Obično slušaju, razgovaraju i objašnjavaju šta nije u redu i kako se ponašati ispravno.

Tetke su sretnije što je više dece

Kada na svet stigne novo dete, tetke se osećaju još posebnije. Bez obzira koliko ih već ima, uvek su srećne što ima još više dece da se igraju, podučavaju ih i vole. Veza između tetke i njenih malih rođaka uvek će ostati jaka ako zajedno provedu dragoceno vreme.

Tetke igraju tako značajnu ulogu u životu svojih rođaka, a sada je jasno zašto! One čine naš život srećnijim, veselijim i uvek su tu za nas!

Izvor: iheartintelligence

(Visited 1.184 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *