Bog nikada ne uzima godišnji odmor

Bogu hvala da On nikada ne ide na godišnji odmor! Čak i dok spavamo bdi nad nama 24/7. On nas štiti, misli na nas, planira dobre stvari za nas – Njegovu dragocenu decu.

Kao roditelji puni ljubavi, mi smo zainteresovani za svaki detalj života naše dece, i brižno ih nadgledamo. Pa ipak, mi moramo ponekad i da odspavamo!

Tehnički gledano, spavanje bi se moglo smatrati “mini godišnjim odmorom”.

Takođe, iz nekog razloga, čak i neki hrišćani misle da mogu da “uzmu godišnji odmor” od Boga a da ne budu na gubitku. Ali nije tako!

Hodanje istinskog vernika s Hristom mora biti svakodnevno. Baš kao što svakog dana jedemo, spavamo, peremo zube, tuširamo se, potrebno je i da Reč Božju “unosimo” u sebe svakodnevno.

Mi ne možemo sebi priuštiti luksuz da „uzmemo godišnji odmor” od Boga! A slava Njemu što On, u svojoj vernosti, nikada ne uzima godišnji odmor od nas! Bez obzira kako se osećali, kada istinski primimo Isusa, našeg Gospoda i Spasitelja, u naša srca, On nas nikada neće napustiti ni ostaviti. On će zauvek ostati uz nas.

Biblija je naša knjiga zaveta sa večnim Bogom.

Mi možemo imati poverenja u svaku njenu reč, što je od neizmerne važnosti u svetu koji se neprekidno menja i u kome veliki broj ljudi ne zna ni ko su, ni šta su, ni zašto su na ovom svetu!

Psalam 89 je jedno od meni najomiljenijih poglavlja u Starom zavetu, koje govori o tom savezu. Taj psalam je dugačak i usredsređen na cara Davida, ali daje obećanje o Božjem semenu – Isusu – koje će doći iz Davidove loze. I tako je i bilo!

Bog je dobar, savršeno dobar! On je večno dobar i istinit i veran, i On želi samo ono što je najbolje za nas. Da nije želeo da nas izbavi iz čeljusti greha i smrti, nevolja i iskušenja, On ne bi poslao svog jedinorodnog Sina Isusa Hrista.

Ako počnete da hvalite i slavite Boga za Njegovu dobrotu i vernost prema vama, ubrzo ćete uvideti koliko vam je On dobar, veran i milostiv – u svakom trenutku vašega života! I On se neće promeniti! Njegova vernost je večna!

Možete biti mirni i potpuno sigurni da On ne uzima godišnji odmor od vas – da vas On nikada neće napustiti i zaboraviti! Stoga, nemojte ni vi zaboravljati Njega!

Izvor: faithwriters

 

Možda će vas zanimati emisije:

Odraz u Božjim očima

Nikada nisam rekao

(Visited 207 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *