6 vrsta voća i povrća koje treba izbegavati pri mršavljenju

Voće i povrće obično smatrate nečim što možete konzumirati bez samokontrole. I generalno se na njih misli kao na „dijetalnu hranu“, jer ljudi obično prelaze sa brze i prerađene hrane na voće i povrće kada žele da smršaju.

Međutim, morate biti oprezni i sa voćem i povrćem, jer nisu sva odlična za vas kada ste na dijeti.

Zato se ograničite na određene proizvode koji dokazano pomažu u gubitku kilograma. Sledi nekoliko vrsta voća i povrća koje treba da izbegavate.

Banane: Banane se obično jedu prekomerno kada idete u teretanu i pokušavate da smršate. Ali možda nije najbolje s obzirom na to da su visoko kalorične, zato uzmite samo jednu bananu dnevno za brzu užinu.

Tropsko voće: voće poput ananasa i manga sadrži veće količine šećera i kalorija od drugog voća. Zato ih sačuvajte za posebne prilike i u međuvremenu pređite na jabuke.

Avokado: ne morate avokado potpuno izbaciti iz svog života, ali budite oprezni koliko konzumirate. 100 grama avokada sadrži 160 kalorija, što je puno ako pokušavate da smanjite masnoće i uklopite se u tu haljinu za venčanje sledećeg meseca.

Sušeno voće: kada stojite u prodavnici prehrambenih proizvoda i niste sigurni da li želite kupiti sveže ili suvo voće, pođite za svežim, ne razmišljajući dvaput.

Pire od batata: teško je poverovati, ali šolja pire od batata sadrži 249 kalorija, dok šolja zelenog povrća poput kelja i spanaća sadrži samo 20 kalorija.

Grožđe: ovo sićušno voće se obično previše konzumira u sezoni, ali definitivno može da učini da se udebljate. 100 grama grožđa sadrži preko 67 kalorija, pa imajte na umu.

Pokušajte da se klonite ovog voća i povrća, ili smanjite veličine porcija i pogledajte koliko ćete kilograma izgubiti!

Izvor: chasingfoxes

 

Možda će vas zanimati emisije:

Vegetarijanska ishrana

Zdravi obroci

(Visited 1.898 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *