20 načina da mentalno ojačate

20 načina da mentalno ojačate:

 1. Kada se suočite sa neuspehom, razmišljajte o tome kao o prelomnom trenutku koji će vas povesti ka pobedi.
 2. Kada vas sustignu nedaće, zapamtite da se oni najbolji ne predaju nedaćama, već ih spremno prihvate, znajući da nevolja nije slepa ulica, već obilaznica ka nečem većem i boljem.
 3. Kada se suočite sa negativnim osobama, znajte da je ključna stvar u životu ostati pozitivan baš uprkos negativnostima, a ne samo onda kada ih nema. Konačno, svako će morati da nadvlada negativnost da bi odredio sebe i postigao uspeh.
 4. Kada se suočite sa onima koji pokušavaju da vas sputaju, setite se onih koji su verovali u vas i ohrabrivali vas da uspete.
 5. Kada se suočite sa kritičarima, utišajte im ton u svojoj glavi i usredsredite se isključivo na to kako da nastavite da dajete najbolje od sebe.
 6. Kada se ujutro probudite, izađite u šetnju zahvalnosti i molitve. To će vam stvoriti plodno tlo za uspeh.
 7. Kada strahujete, verujte. Neka vaša vera bude jača od vaše sumnje.
 8. Kada doživite neuspeh, pronađite u tome pouku, a onda se prisetite vremena uspeha.
 9. Kada krećete u bitku, vizualizujte pobedu.
 10. Kada razmišljate o prošlosti ili strahujete za budućnost, usredsredite svu svoju energiju na sadašnji trenutak, jer to je jedino što vam pripada i na šta ima smisla trošiti snagu i energiju.
 11. Kada poželite da se žalite, koncentrišite se na nalaženje rešenja.
 12. Kada vam sumnja u sopstvene snage zakrči um, oplevite ga i taj korov zamenite pozitivnim mislima i pozitivnim unutrašnjim govorom.
 13. Kada se osećate pogubljeno, zastanite, udahnite duboko, osvrnite se oko sebe, razbistrite svoj um i uvedite sebe u stanje smirenosti. To ne mora biti slučajnost. Vi sebe možete svesno dovesti u to stanje.
 14. Kada mislite da je situacija bezizlazna, setite se da je sa Bogom sve moguće.
 15. Kada se osećate usamljeno, prisetite se svih onih ljudi koji su vam se našli pri ruci kada vam je bilo potrebno i koji vas i dan-danas vole i podržavaju.
 16. Kada se osećate izgubljeno, molite se za vođstvo.
 17. Kada ste umorni i iznureni, imajte na umu da nikada, nikada, nikada ne odustanete. U svemu što radite, ostanite uporni i jaki do kraja.
 18. Kada osećate da nešto ne možete, znajte da vi možete sve u Onome koji vam moć daje.
 19. Kada osećate da situacija izmiče kontroli, molite se i predajte sebe Bogu. Koncentrišite svoju pažnju i svoje napore na ono što možete učiniti, a ono što ne možete prepustite Bogu.
 20. Kada se nađete u situaciji biti ili ne biti, kada su pogledi svih uprti u vas, ne zaboravite da to prihvatite sa osmehom, da se zabavite i uživate u trenutku. Život je prekratak da biste ga traćili. Nemate šta da izgubite. Uživajte u svakom trenutku.
(Visited 887 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. TimJohn 04/08/2019 at 10:14 pm

  Divni saveti, iskreno sve je tačno, samo je jako teško naterati se na primenu… kada ste u problemu, teško se racionalno razmišlja.

  Reply

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *