7 jutarnjih navika koje će vam promeniti život

Prvih 10 minuta nakon buđenja su najbitniji za vaše zdravlje i stoga je potrebno da vam sledeće stvari pređu u naviku kako bi vaše telo i um bili zadovoljeni od samog početka dana.

  1. Izbegavajte jutarnje dremanje

Odlučite kada ćete ustati. Kada vas alarm vašeg mobilnog telefona probudi, zaboravite na “Snooze” opciju. Ona ne bi trebala ni da postoji.

  1. Dobro se istegnite

Jutarnje istezanje, neposredno nakon ustajanja, vrši nekoliko dobrih uticaja na vaše zdravlje. Neki od njih su: pokretanje mišića i zglobova, oslobađanje od stresa i poboljšanje cirkulacije.

  1. Popijte čašu vode

Oko 60% vašeg tela sačinjava voda i, nakon 7-8 sati spavanja, vaše isušeno telo ima potrebu da bude zaliveno. Zalijte ga!

  1. Obavezno doručkujte

Doručak je obrok koji najviše utiče na ubrzavanje metabolizma i pospešuje sagorevanje kalorija tokom dana. Redovan i kvalitetan doručak doneće vam mnogo više koristi nego ono zbog čega ste ga preskočili. Zato, nemojte preskakati najvažniji obrok!

  1. Slušajte muziku

Možda volite da započnete dan uz muziku. Neki vole da ujutru slušaju malo življu muziku da bi se razmrdali, dok drugi više vole da slušaju muziku koja će ih opustiti. Kakav god vaš muzički ukus bio, neka vam muzika pomogne da se od ranog jutra osećate dobro i da se sa “napunjenim baterijama” suočite sa izazovima koje nosi novi dan.

  1. “Zaboravite” na svoj mobilni telefon

Isključite zvučne notifikacije na vašem telefonu. Ako brinete zbog mogućnosti da propustite neki hitan poziv, podesite telefon na mod “bez uznemiravanja” da bi vas mogli kontaktirati samo oni ljudi kojima ste zaista potrebni.

  1. Čitajte ujutru

Kada odlučite da čitate neku pozitivnu i ohrabrujuću knjigu ujutru, dok vam je mozak svež i odmoran, osetićete pozitvnu promenu. Dok čitate, isključite muziku i mobilne telefone kako bi vaš um bio neometan i ispunjen ohrabrujućim mislima.

(Visited 1.719 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *