Pozitivan stav menja život

Da ovo nije samo puka fraza, potrebno je znati da loše raspoloženje često dolazi zbog naviknutog, negativnog načina razmišljanja koje je najčešće iskrivljeno i nerealno, pa se pretvara u zlovoljnu apatiju i nemoć. Dobro je imati na umu da pozitivno razmišljanje i gledanja na svet oko sebe može da se nauči, baš kao i negativno. Ukoliko ovim ovladate ne samo da ćete sebe izvući iz malodušja i tromosti, nego ćete pružiti zadovoljstvo okolini i drugima. Naučni dokazi profesora Andersona pokazuju da mozak ljudi s pozitivnim pogledom na svet lakše i bolje procesuira informacije iz spoljašnjeg sveta i na taj način prihvata širu perspektivu od osoba koje gledaju na svet usko i crno.

Muzika kao lek

Napetosti i razdražljivosti može se stati na kraj i slušanjem muzike. Naime, Anet Zalanovski, neurolog sa Univerziteta u Pensilavniji, preporučuje da se najpre sluša vrsta muzike koja odgovara trenutnom raspoloženju, a zatim da se ona postepeno menja prema laganijim tonovima i raspoloženju koje želite da postignete. Dobro je, savetuje ona, imati i neku omiljenu pesmu koja uvek „vraća u život“.

Sreću podstiče „slatki greh“

Tamna čokolada bogata je flavonoidima i antioksidansima koji poboljšavaju zdravlje krvnih sudova i smanjuju nivo lošeg holesterola u krvi, što će se odraziti i na dobro raspoloženje.

San reguliše raspoloženje

Nedostatak sna je često uzrok lošeg raspoloženja. Naspavajte se jer stručnjaci govore da sanjanje ima važnu funkciju u regulaciji raspoloženja i prevladavanju stresnih situacija.

Smeh za bolji svet

Dokazano je da dnevna doza smeha snažno podstiče dobro raspoloženje i poništava učinke stresa i zabrinutosti. Zato, ako ste preplavljeni lošim raspoloženjem, ne ustručavajte se da se nasmejete dobroj komediji, dobrom vicu prijatelja ili bilo kakvoj neobičnoj situaciji.

(Izvor: Život i zdravlje)

(Visited 5.110 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *