14 psiholoških trikova koje bi trebalo da znate kako biste kontrolisali bilo koju situaciju

  1. Kada neko delimično odgovori na vaše pitanje, sačekajte. Ne prekidajte ga. Verovatno će završiti odgovor kada ništa ne kažete.
  2. Kada želite nešto od nekoga, predstavite to kao ponudu/priliku, a ne kao zahtev. Svi će biti spremni da prihvate ponudu/priliku.
  3. Kada sretnete ljude, obratite pažnju na boju njihovih očiju dok im se osmehujete. Ne pominjite ništa o tome. Ovo je dobar način da se osigurate da zaista gledate u njihove oči.
  4. Ime je najslađi zvuk na svetu za tu osobu. Da biste osobu učinili da se oseća posebnom, zapamtite i ponovite njeno ime.
  5. Nemojte imati velika očekivanja kada prvi put pokušavate nešto novo – to će sprečiti razočaranje.
  6. Da biste procenili karakter neke osobe, obratite pažnju na način na koji ona postupa sa ljudima – naročito sa onima koji joj ne mogu učiniti ništa zauzvrat.
  7. Nakon što izložite svoj stav u pregovorima, sačekajte malo. Ako nastavite da govorite, ne govorite u svoju korist.
  8. Žvaćite žvaku dok radite nešto što vam izaziva nervozu. To na neki način uspeva da smiri vaš mozak.
  9. Kada učite nešto, prenesite to znanje nekome. To će vam pomoći da to što učite lakše zapamtite, a i podstaći će vas da više istražujete tokom procesa učenja.
  10. Većini ljudi omiljena tema za razgovor su oni sami. Ako ne znate o čemu da razgovarate, samo im potavljate pitanja o njima.
  11. Iskazane emocije izazivaju emocije. Ako sami sebi, makar i na silu, stavite osmeh na lice, vaše raspoloženje će zaista poboljšati.
  12. Ispravite se. Izgledaćete samopouzdano i zaista ćete se osećati samopouzdano.
  13. S decom, postavite stvari tako da im uvek pružate mogućnost izbora. To će ih navesti da se osećaju kao da oni imaju kontrolu. Na primer: “Želiš li da obučeš crvenu ili plavu košulju?”
  14. Kada tražite usluge, koristite reč “jer”, bez obzira na to koliko je razlog jednostavan. Reč “jer” će ih navesti da pomisle da to što od njih tražite mora biti u redu, jer postoji razlog za to.

(Visited 705 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *