Prava nada i sidro

“Mi koji smo pribegli da se uhvatimo za nadu koja nam je data, koju imamo kao tvrd

i pouzdan lenger duše, kojom i ulazimo iza najdalje zavese.”

(Jevrejima 6:18-19)

U našem gradu imamo pab koji se zove „Nada i sidro“. Jednom je bio na prodaju i ja sam imao ideju da ga kupim i pretvorim u prijatan kafić. Uz takvo ime, poslužilo bi kao dom za one u zajednici koji su se nadali novom početku života. Nazvao bih ga „Prava nada i sidro“.

Sveto pismo nam govori da je vera suština onoga čemu se nadamo. Takođe kaže: “Ali nada koja se vidi nije nada; jer zašto se čovjek još uvek nada onome što vidi? Ali ako se nadamo onome što ne vidimo, željno to čekamo s istrajnošću.” Nada je anticipativna. To jest, ona predviđa ispunjenje sna ili odgovor na molitvu. Bez nade ne možemo imati veru. Kada uđem u avion da bih preleteo Atlantski okean, imam nadu da će avion sigurno sleteti s druge strane okeana. Suština te nade je moja vera u pilota da dobro obavlja svoj posao. Ako je nada sidro, onda je vera lanac koji ga drži privezanog za brod.

Hristos u nama je nada slave. Isus Hristos, jedinorodni Sin Božji, bio je bezgrešan. Ipak, Bog, Njegov Otac, pripisao mu je grehe sveta. Na krstu je Isus postao grehom za tebe i mene kako bi nama, kroz Njega, mogla biti pripisana Božja pravednost. Ako priznamo svoju nepravdu (svoj greh), tada će nam Bog, koji je veran i pravedan, oprostiti i očistiti nas od svakoga greha. Samo verom u Isusovu smrt i vaskrsenje imamo nadu da ćemo biti opravdani i živeti večno. Isus, naš Prvosveštenik, prošao je kroz tu zavesu, koja tebe i mene deli od Božje slave, da bi posredovao za nas. U tome se ogleda Božja milost. Milost je Božje delo. Samo verom u Božju milost ti i ja možemo ostvariti naše nade i snove.

Nada je naše sidro, dok je vera naša veza. Dakle, čvrsto se držimo svoje nade bez kolebanja, jer je veran Onaj koji je obećao, koji će svoje obećanje i ispuniti.

Izvor: Faith writters

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Vera, nada i ljubav

Nada

(Visited 155 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *