Očevi i sinovi

Kada sam imao 52 godine, saznao sam da moj otac u stvari nije moj pravi otac. Čovek koga sam znao kao “tatu” bio je već dugo pokojni kada sam došao do ovog otkrića, tako da nisam mogao da promenim ništa u odnosu između njega i mene.

Čitavog mog života izgleda da su svi u mojoj familiji znali za ovu tajnu, osim mene. Jedna od mojih tetaka, koja nije više mogla da u sebi nosi to breme, konačno je to rekla mojoj supruzi, koja je onda nežno prenela tu vest meni. U početku su mi osećanja bila pomešana, a onda, kada sam se obratio Gospodu u molitvi, iskristalisale su mi se tri glavne misli. Zapisao sam ih kao katarzičnu vežbu, a podeliću ih s vama jer one sadrže šire istine:

  1. Nije bitno kako ste došli na ovaj svet, već kako ćete s njega otići.

Nije pod našom kontrolom naše začeće niti porodica u kojoj ćemo se roditi, ali jeste kako ćemo živeti nakon toga, a to će, zauzvrat, odrediti i našu konačnu, večnu sudbinu. Način na koji sam ja došao na ovaj svet može za mene biti tajna, ali ja u potpunosti znam gde sam sad i gde želim da budem nakon što napustim ovaj svet.

  1. Ja znam ko mi je Otac.

Sredovečnost donosi sa sobom čežnju da razumemo svoje korene, svoje poreklo i nasleđe. Upravo ta potraga je dovela do toga da saznam istinu o svom pravom, biološkom ocu. Međutim, dosta godina pre toga ja sam otkrio, u jevanđeljima, ko je moj pravi Otac na nebu i počeo da gradim odnos sa Njim. To saznanje pomoglo mi je da zauzmem ispravan stav prema svakom drugom odnosu u ovom životu. Ja poznajem svog Oca i On mi je u najvećoj meri pomogao da se izborim sa ovim, kao i sa svim drugim razočarenjima u životu.

  1. Praštanje na prvom mestu.

Ja bih mogao da izgradim život pun ogorčenosti po ovom pitanju, ali znam da je moj opstanak nemoguć bez Božjeg praštanja. Moj nebeski Otac ne traži ništa manje ni od mene, Njegovog sina. Ja slavim svog nebeskog Oca za oproštaj mojim očevima, za koje sada shvatam da ih nikada nisam istinski poznavao.

Istog dana kada sam čuo ovu vest o svom ocu, nazvao me je moj najstariji sin koji živi daleko od mene. Razgovarali smo onako kako samo očevi i sinovi znaju…

Izvor: Bible talk

(Visited 379 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *