Ono što vaš partner ne bi trebao da traži od vas

U normalnim odnosima obe strane imaju ista prava. Ako jedno strana stalno tlači drugu, ne može se govoriti o zdravoj vezi. Da spomenemo par stvari, šta je ono što vaš partner nikada ne bi trebao da zatraži od vas:

Traži od vas da promenite izgled

Normalno je želeti da se vašem partneru sviđate, ali ako on od vas traži da izgubite 10 kilograma ili možda da povećate grudi, postoji veliki problem u vašoj vezi. To znači da vas ne prihvata onakvu kakva jeste.

Ako vas zaista voli, uvek će smatrati da ste privlačni, bilo da je u pitanju rano, neispavano jutro ili naporan trening.

Nikada nemojte dozvoliti da se osećate loše zbog njegovih komentara.

Želi da zanemarite svoje prijatelje

Nikada ne ostajte sa osobom koja stalno kritikuje vaše prijatelje, porodicu ili traži od vas da ih zanemarite.

Niko ne treba da vas spreči da pomognete u organizaciji venčanja vaše sestre ili da prisustvujete timbildingu na radnom mestu.

Razumljivo, postoji zdrava ljubomora sa obe strane, ali ako se stvari toliko pogoršaju da jedna strana drugoj diktira šta može, a šta ne, tada možemo da govorimo o nezdravoj ili toksičnoj vezi koju vredi prekinuti što pre.

Traži vaše lozinke

Nemojte pogrešno shvatiti,  ako ga volite, slobodno dajte, na kraju krajeva, ako postoji međusobno poverenje, ni to ne bi trebalo da bude problem. Ali, ako osećate prema njemu neku rezervu, a osećate da to zalazu u vašu privatnu sferu, nemojte to da radite. Deo vaših prava na privatnost je da niste u obavezi da ikome date svoje lozinke ili pristupne kodove.

Ne samo da je nepristojno, nego je i uvredljivo da vaš partner to od vas zahteva.

Naravno, ponekad se možete naći u situaciji da partneru morate dati lozinku kako bi nešto uradio umestio vas. To uvek treba da bude vaša odluka, ne treba da insistira na tome u ime „ljubavi i poverenja”.

Nažalost, u prošlosti je bilo mnogo zloupotreba u vezi sa ovim, tako da nemojte praviti tu grešku.

Očekuje da zbog njega odustanete od svoje karijere

Koliko god da se osećate kao kod kuće sa svojim najmilijima, uživate u kućnim poslovima, potrebne su vam ostvarenja i u drugim oblastima života. Svi imamo talente za razne stvari i osećamo se dobro kada ih razvijamo i usavršavamo svoja znanja i veštine.

Ako dugo vremena provodite kod kuće bez posla, posle izvesnog perioda možete se osećati nezadovoljstvo, i tada vam je potrebna promena. Sasvim je prirodno, svima je potrebna karijera, motivacija i uspeh.

Ne dozvolite da vaš partner traži od vas da napustite posao i provedete sve svoje vreme sa porodicom.

Ako je previše ljubomoran na vaše saradnike ili se plaši da će vaša primanja biti veća od njegovih, hitno razgovarajte sa njim.

Traži od vas da uradite nešto što ne želite

Osnova odnosa je da su dve strane spremne na kompromis. Da bi to funkcionisalo, moraju se pronaći zajednička rešenja koja funkcionišu za obe strane.

Ako osećate da vas partner tlači, da je njegova uvek poslednja, redovno traži stvari koje ne želite, tada on nije prava osoba za vas.

Ako mu se prepustite i ispunite njegove zahteve samo da biste ostali zajedno, tada povređujete sami sebe.

Verujte, zaslužujete partnera sa kojim se možete osećati kao prihvaćena i voljena žena.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Strah od tuđeg mišljenja

Posesivnost, pretnja lepom životu

(Visited 532 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *