4 pravila za radostan život

Verujem da nešto najiskrenije što možemo nekome poželeti jeste da bude radostan. Mi s pravom verujemo da, bilo da smo mladi ili stari, bogati ili siromašni, radost predstavlja nešto što nam je od životne važnosti. Voleo bih da sa vama podelim četiri osnovna pravila koja će doprineti vašoj radosti ako ih redovno primenjujete na delu.

Živite “duhovni” život

Neka vaši prioriteti budu ispravni, shvatajući da život po principu “zadovoljstva” na kraju vodi u samouništenje. Ako se trudite da u svakodnevnom životu ispunjavate Božju volju, postavićete ispravno svoje prioritete i oni će biti utemeljeni na čvrstim osnovama.

Živite dan za dan

Ljudi sebi uništavaju radost usmeravajući svoju energiju na buduće probleme. Bog nam je obećao da će nam dati sve što nam je potrebno za svaki dan. Stoga, uživajte u radosti koju imate danas i ne traćite je na brigu za sutra. Takođe, imajte na umu da se vrlo malo naših strahova i briga ikada materijalizuje.

Ne radite protiv svoje savesti

Činjenje loših stvari nas uvek povredi. Bez obzira koliko to malo bilo, bez obzira šta drugi kažu, bez obzira kakva opravdanja imali ili nemali za činjenje nečeg lošeg, kada zgrešimo, mi povređujemo sopstvenu savest, a to boli! Imajte čist račun sa vašim nebeskim Ocem. Obraćajte mu se u molitvi svakodnevno da biste se oslobodili griže savesti. Odlazite na spavanje mirne savesti i bićete radosni – nema radosti bez mira u srcu!

Očistite svoj um od prethodnih neuspeha

Ništa ne uništava trenutke radosti kao krivica iz prošlosti. O čemu god se radilo – laganju, neverstvu, razvodu, nasilju, kukavičluku itd. – setite se da vam je Bog oprostio, a zajedno s oproštenjem dao vam je i pravo da opet budete radosni. Izgubljeni sin je protraćio čitavo nasledstvo, svoj život, svoju veru, pa ipak, kada se vratio kući, otac ga je primio raširenih ruku, vratio mu prava koja je ranije imao kao njegov sin i naslednik, uključujući i pravo da ponovo bude radostan. Praštanje vraća osmeh na naše lice!

Izvor: bibletalk.tv

 

Možda će vas zanimati emisije:

Sreća ili smisao

Mentalno jaki kako

(Visited 870 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *