5 stvari koje smanjuju šanse za prevaru skoro na nulu

Kada veza započne, sigurni smo da naš partner nikada neće napraviti pogrešan korak. Jake emocije i leptirići u stomaku su divan osećaj, ali ne traju večno; zato ne škodi da budete svesni sledećih 5 stvari koje smanjuju šanse za prevaru skoro na nulu!

Ženske i muške želje

Kao ženi, potrebno vam je da vas partner zaista ceni i da tokom godina ne izneveri vaša osećanja. Zato vam je potrebna pažnja, zagrljaj, ljubazni gestovi i malo iznenađenja s vremena na vreme.

Stručnjaci kažu da ćemo se, ako ovo dobijemo od partnera, osećati sigurno i nećemo ni pomisliti na drugog muškarca.

Kod muškaraca je situacija malo drugačija. Naravno, oni takođe zahtevaju emocije, ali ono što im je bitno je seksualni odnos. Ono što je važno u njihovoj muškosti je koliko je njihov partner otvoren za to, a ako često dobijaju odbijanja, to im umanjuje samopouzdanje i osećaju da nisu cenjeni. Neuspeh u tome vrlo često dovodi do prevare.

Ženski i muški svet

Ne podnosite kada razgovarate sa svojim partnerom, a on kao da ne obraća pažnju. Kod mnogih je to slučaj, jer stručnjaci kažu da je ženama veoma važno da ih partner sluša i odgovara na ono što govore. Stoga, prema Vilardu F. Harliju, da bi se žene osećale dobro, potrebno im je 15 sati pažnje od partnera nedeljno, odnosno nešto više od 2 sata dnevno.

Muškarci, s druge strane, žele da se prepuste sopstvenim hobijima i važno im je da njihova partnerka bude deo toga i da je zainteresovana za njihova interesovanja. Oni vole taj osećaj da sa njom mogu biti opušteni kao sa drugarima.

Ženska i muška iskrenost

Lako je izgubiti poverenje, a kao žena, mogli biste da stavite još veći naglasak na to. Zato je iskrenost veoma važna, čak i ako vaš partner laže u malim stvarima, to lako poljulja vaše poverenje. Zato je iskren, otvoren razgovor neophodan.

Postoji nešto kod muškaraca što je još važnije u održavanju veze. On će sigurno voleti vašu inteligenciju, ali vaš izgled mu je još važniji. Zato mnogo utiče na vašu vezu kada obraćate pažnju na sebe, lepo se oblačite i izgledate doterano.

Ženska i muška udobnost

U uravnoteženoj vezi veliku ulogu imaju i materijalna sredstva, jer nije slučajno što je ovo jedan od najvećih izvora debate u braku. Važno je da žene znaju da su u dobrom materijalnom položaju i da mogu računati na sve što im je potrebno za porodicu. Ako ima previše finansijskih problema, to će izazvati sporove i učiniti žene nesigurnim.

Muškarci, s druge strane, pridaju značaj tome koliko im je dom stabilan. Svakodnevno su pod velikim stresom, pa im je od suštinskog značaja da imaju mesto gde se zaista mogu isključiti kada se vrate kući. Previše debata i gunđanja kod kuće takođe značajno povećava šanse da stvari pođu po zlu.

Ženski i muški primer

Verovatno vam je veoma važno da vam partner ne bude samo dobar muž, već i dobar otac. Međutim, ako druga strana ne učestvuje u vaspitanju deteta, na ženi je da donosi važne odluke i zbog toga sve pada na njena pleća, što je veoma opasno za dete i sam brak. Međutim, ako je vaš partner tu pored vas i možete računati na njega u svemu, definitivno ne želite da odstupite.

Muškarcima je veoma važno koliko su cenjeni i koliko su njihovi kvaliteti prepoznati. Njima je potrebno priznanje kako bi mogli da budu ponosni na sebe, a ako vaš partner ovo dobije od vas, sigurno neće želeti da pokuca na druga vrata.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Kako oprostiti?

Komunikacija, ulje u motoru odnosa

(Visited 906 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *