Mladi i samoubistvo

Prošle godine mi je unuka došla kući veoma potresena nedavnim samoubistvom dvoje svojih drugova. Kako da odgovorimo koji bi to mogli biti razlozi koji se kriju iza odluke mlade osobe da sebi oduzme život?

Istraživanjem sam došla do nekih alarmantnih podataka. Svetske statistike otkrivaju da svake godine oko 800,000 ljudi izvrši samoubistvo. To je u proseku jedna smrt svakih 40 sekundi.

Pored ostalog, svoj doprinos ovome dodaju: nefunkcionalana porodica, opojne droge, tekstovi pesama (proverite pesme koje vaša deca slušaju i porazgovarajte s njima ako primetite da se u tim pesmama na bilo koji način pominje, ukazuje ili poziva na samoubistvo), video-igre, događaji u svetu i, kao najopasniji, gubitak nade i cilja u životu. Indoktrinacija teorijom evolucije od najmlađeg doba vodi decu u duhovni i mentalni ćorsokak, jer im gasi nadu u večni život u jednom mnogo lepšem i boljem svetu uz jedinog vođu koji ih nikada neće izneveriti – nebeskog cara Isusa Hrista. Kada je Bog uklonjen iz slike o životu koju naša deca dobijaju tokom školovanja, tada im je oduzeta nada i deca su primorana da misle isključivo na jedan način, način u kome nema mesta za Boga, u kome nam je poreklo maglovito i nepoznato, a sudbina tragično izvesna i konačna.

Molim se svakodnevno za svako od moje unučadi poimence da budu blagosloveni i opremljeni sledećim oružjima u duhovnom ratu u koji su uključeni u ovom svetu: 1. Sposobnošću razlučivanja – prepoznavanja neprijatelja i njegovih kušanja; 2. Snagom u Hristu – snagom za odupiranje svemu što bi ih ozledilo, bilo mentalno, bilo fizički ili duhovno; 3. Mudrošću – da donesu dobre odluke u svom životu; 4. Nadom – koja će im obnoviti smisao i dati podstrek da ostvare dobre planove koje Bog ima za njih u njihovim životima.

Bake i deke, molite se za svoje unuke! Opasan i težak je svet u kome oni odrastaju, svakodnevno donoseći odluke da stanu na stranu dobra ili zla, često i nesvesno. Usmeravajte ih ka Isusu, koji ih jedini može spasiti i koji uskoro dolazi!

Moja molitva je: Oče, opremi naše unuke ovim oružjima koje mogu upotrebiti protiv neprijatelja ljudskih duša. Podari im nadu u bolji, večni život na jednom lepšem mestu koje im Isus priprema kao i svoj svojoj deci.

Biblijski tekst, Psalam 25:4-7 – ja parafraziram ovaj tekst u molitvi, iskazujući ga u trećem licu množine misleći na svoje unuke: “Pokaži im, Gospode, puteve svoje, nauči ih hoditi stazama Tvojim. Uputi ih istini svojoj, i nauči ih; jer si Ti Bog spasenja njihovog, za njih druge nade nema osim nade u Tebe. Oprosti im njihove mladalačke grehe, o Gospode! Pogledaj ih svojim pogledom punim milosti i praštanja, večne ljubavi i dobrote.”

Izvor: faithwriters

 

Možda će vas zanimati emisije:

Prostor i svetlost

Anksioznost

(Visited 61 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *