Kako da vaš dom postane ekskluzivniji pomoću detalja

Velike slike

Mnogo malih sitnih slika može stvoriti zamršeni i nezreli efekat, ali jedna velika slika uvek će odavati eleganciju na zidu. Danas na tržištu postoji velika lepeza lepih, jednostavno stilizovanih slika. Najbolje je da težite minimalizmu, jer takva umetnička dela sadrže manju paletu boja kao i motiva, i time će sama slika i prostor delovati ekskluzivnije.

Jedinstveno ogledalo u kupatilu

U većini kupatila dominiraju jednostavna ogledala sa ormarićima u koje se mogu odlagati sitnice. Međutim, jedno posebno ogledalo u osnovi daje specifičan šarm i novu atmosferu u prostoru. Takvo ogledalo daje jedinstvenu draž i deluje fokusirano u kupatilu. Za takvo ogledalo bitan je sam ram, jer on daje ekskluzivu celoj prostoriji.

Elegantne zidne ukrasne lajsne

Ukrasne lajsne na zidu, bile od drveta, stiropora ili bilo kog drugog materijala, pružaju karakter i najjednostavnijoj prostoriji, a vrlo jednostavno ih je napraviti. Fino se mogu ukrojiti a i sama montaža ne zahteva veliko umeće. Možete ih ofarbati u razne boje koje će učiniti prostor elegantnijim, a ujedno ova tehnika se uklapa u sve stilove uređenja prostora.

Veliki tepisi

Kada su tepisi u pitanju bitno je zapamtiti samo jednu stvar: što veći, to bolji! Postoje jako lepo uređeni dnevni boravci, međutim mnogi postave tako mali tepih ispod stola na sredini sobe, kao otirač. Tepih spaja sobu, zato treba da se prostire ispod fotelje i garniture, kao i do nameštaja, jer se na taj način obeležava prostor za korišćenje. Ako želite ići na sigurno, najbolje odabrati neku neutralnu boju sa što manjim šarama.

Jedan poseban komad nameštaja

Kada je nameštaj u pitanju treba da bude jednostavan, ali je poželjno imati i nešto posebno. U prostoriji u kojoj dominira jedna bolja jako će lepo doći do izražaja jedan poseban komad nameštaja. Može da bude jedna specifična boja fotelje ili stola. Suština je da prostorija s tim komadom dobije poseban stil i da bude kao jedno umetničko delo.

Tamni zidovi

Tamne boje i elegancija ildu ruku pod ruku, zato se sa tim nijansama ne može pogrešiti. Nemojte se bojati tih boja, samo uživajte u njihovim čarima.

Posebno osvetljenje

Osvetljenje je mnogo bitnije nego što to mnogi misle, s obzirom da ono određuje sam enterijer. Jeftini lusteri, podne i stone lampe, daju jednu notu starinskog, zato ih treba zameniti stilizovanijim komadima.

Zavese od poda do plafona

Bez obzira kolike dimenzije je prozor, garnišnu treba postaviti odmah do plafona, da bi zavesa krenula od gore i dosegla do poda. Ova tehnika postavljanja zavese prija očima i daje ekskluzivniji efekat.

Nove kvake, slavine i baterije za tuš

Poenta je u detaljima. I najlepše pločice u kupatilu mogu biti uništene ako postavimo neke jeftine slavine ili bateriju za tuš. Zato na tome ne treba štedeti već posvetiti posebnu pažnju prilikom odabira istih. Ovo se odnosi i na ostale detalje u kupatilu, kao što je držač za peškir, toalet papir.

I najjednostavniji komad nameštaja u sobi ili kuhinji može postati ekskluzivan ako mu zamenimo kvake.

Izvor: bien.hu

 

Možda će vas zanimati emisije:

Kako upravljati novcem

Konzumerizam

(Visited 1.282 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *