Šta je agape ljubav?

Autor: Lupi Rajli (Lupie Riley)

Postoje razne vrste ljubavi: ljubav prema bračnom drugu, ljubav prema svojoj deci, ljubav prema prijatelju, komšiji, rođaku, ali agape ljubav je duhovna ljubav koja dolazi od Boga. Ta vrsta ljubavi pokazala se kada je Bog uzeo ljudsko telo, postao poput nas kroz Bogočoveka Isusa Hrista. BOG JE LJUBAV.

On i nama zapoveda da volimo jedni druge kao što je i On voleo nas (Jovan 3,16). Zbog te agape ljubavi, Bogočovek je na sebe uzeo grehe čitavog sveta i platio platu za greh sopstvenim životom. I nije se zaustavio tu. Ustao je iz mrtvih, pobedivši smrt koju je Sotona doneo na ovaj svet. Naše spasenje će se dovršiti kada i mi primimo svoje novo, večno telo, poput Isusovog tela nakon vaskrsenja. On je obedovao sa učenicima i imao zajednicu s njima 40 dana, a onda se vazneo na nebo.

Navešću i neke biblijske citate koji će nam još više pojasniti u čemu se ogleda istinska ljubav:

“Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se. Ne čini što ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.” (1. Korinćanima 13,4-7).

“I mi poznasmo i verovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.” (1. Jovanova 4,16).

“Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.” (Jovan 15,12).

“Ljubav ne čini zla bližnjemu; dakle je ljubav izvršenje zakona.” (Rimljanima 13,10).

Zapazite: Ako bismo smo sledili ovaj zakon, ne bi bilo više ni rata, ni ubistava, ni mržnje, ni zavisti, ni svađa, jer ne bismo želeli da naudimo jedni drugima.

“Ljubazni! da ljubimo jedan drugoga; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga. A koji nema ljubavi ne pozna Boga; JER JE BOG LJUBAV.” (1. Jovanova 4,7-8)

Izvor: faithwriters

 

Možda će vas zanimati emisije:

Zašto je duhovnost važna?

Isus učitelj

(Visited 1.340 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *