Da li Bog zaista ispunjava želje vašeg srca?

Supružnik. Sportski automobil. Kuća na plaži. Višemilionska plata. Šta je ovde zajedničko? Sve su to želje koje sam čuo od nekih hrišćana, za koje tvrde da će ih Bog ispuniti jer „On daje po željama vašeg srca“.

Želje vašeg srca su primljene, jer su se poistovetile sa Božjim karakterom.

Ovo Božje obećanje, pronađeno u Psalmu 37:4, je ohrabrujuće. Ipak, previše onih koji se zalažu za želje poput gore pomenutih i dalje čekaju. Razmislite o doživotno slobodnom muškarcu ili ženi koji su žudeli za druženjem i intimnošću, a ipak i dalje ostaju sami. Šta mi činimo sa ovim obećanjem u njegovom ili njenom slučaju? Da li će Bog doći, čak i u ponoć, da dovede supružnika? Mogao bi, ali ne zbog njihove čežnje.

Poslušaj me. Ja sam momak koji se vezuje za obećanja u Bibliji. Moja knjiga, Aktiviranje snage Božje reči, odnosi se na pozivanje na Njegova obećanja tokom vašeg života. Ali moramo shvatiti da to nije neko čarobno rešenje kako bismo ispunili sve naše želje. Umesto toga, pozivamo se na Božja obećanja  kako bismo svoje živote i volju uskladili sa Njegovim istinama.

Prava istina

Evo prave istine o Psalmu 37:4 na koju možete računati.

Kao i skoro sva obećanja u Božjoj Reči, i ovo započinje uslovnom izjavom: „Raduj se u Gospodu“, poučava David. U sledećem dahu otkriva rezultat takvog ushićenja: „i daće ti po željama srca tvoga“.

Želje vašeg srca su primljene, jer su se poistovetile sa Božjim karakterom.

Prvi trag za razumevanje Božje namere je „ushićenje“. To znači, „zadovoljstvo“, koje je samo po sebi definisano kao „ispunjavanje nečijih želja, očekivanja ili potreba“. Drugim rečima, Sveto pismo kaže da ispunite svoje želje u Gospodu – Božjoj ličnosti, koja se sastoji od Njegovih karakteristika dobrote, ljubavi, vernosti i tako dalje.

Drugi trag je „srce“. Svakako, to ne znači osećanja ili fiksacije. Ne, na hebrejskom je „srce“ celina osobe.

Sve zajedno, ovi tragovi otkrivaju dubinu ovog obećanja, koje daleko premašuje puko primanje svega što želite. To je, u stvari, ovo: kada u potpunosti nađete svoje zadovoljstvo u tome ko je Bog, onda se ono što ste vi sve više transformiše u Njegovu sliku. Shodno tome, želje vašeg srca su primljene zato što su nalik onome što je sam Bog.

Izvor vašeg zadovoljstva

Ko si ti, ispunjeno je u onome ko je On.

Šta to onda znači za vas koji žudite za supružnikom? Lepšim domom? Ili za još novca? Svakako, obznanite svoje zahteve Bogu; Apsolutno uživa da blagoslovi svoj narod. Ali jednom kad to učinite, pripazite da ne živite sa svojim zadovoljstvom uslovljenim primanjem materijalnih blagoslova. Umesto toga, živite sa svojim zadovoljstvom u Onom koji vam je dovoljan – koji vas istinski ispunjava, koji je vaše sklonište, koji je izvor vaše vrednosti.

Od danas pa nadalje, računajte na obećanje da ono što ste vi biće ostvareno u onome ko je On.

Izvor: kylewinkler

 

Možda će vas zanimati emisije:

Donošenje dobrih odluka, kako?

Isus učitelj

(Visited 1.662 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *