Odgajam nečijeg muža i oca

Ne samo da odgajam svoju decu, već i nečijeg muža. Odgajam nečijeg zeta. Odgajam nečijeg prijatelja, nečijeg saradnika, nečiji uzor.

Odgajam džentlmena.

Svaka odluka koju donesem kao majka vrti se oko toga ko će on na kraju biti.

Kada sam saznala da imam dečake, imala sam taj iracionalni strah da ću biti odgovorna za odgajanje poslednjih džentlmena na zemlji. Zvuči glupo, ali istina je i uvek mi pada na pamet.

Zbog toga sam postala posvećena tome šta moji dečaci uče, šta gledaju, s kim su okruženi i primerima koje vide jer osećam težinu odgajanja džentlmena u današnjem društvu. Ono što sada vide je ono što želim da budu u budućnosti.

Moji dečaci uče kako da budu džentlmeni i to sve rade po svojoj volji, na svoj vlastiti slatki način.

Pitaju me da plešem u kuhinji. Donose mi cveće. Pripremaju mi doručak u krevetu. Pomažu u čišćenju. Slušaju detalje i pamte koje su mi najdraže stvari. Pitaju me za datume. Oni rade svoj posao i zarađuju novac.

Tako su ljubazni. Poštuju. Vole da razmišljaju. Oni su iskreni. Oni su gospoda. Oni su toliko toga što mislim da i danas odraslim muškarcima nedostaje.

Nastaviću da ih odgajam na način na koji bi trebali ići, tako da ne bi odstupili od njega, jer jednog dana će vaše ćerke tražiti da igraju u kuhinji umesto njihove mame.

Izvor: herviewfromhome

 

Možda će vas zanimati emisije:

Tipovi ličnosti kod dece

Disciplina s ljubavlju

(Visited 1.530 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *