Prijateljstvo na daljinu zapravo je najprisnije prijateljstvo

Ako mislite da prijateljstvo na daljinu nikad ne funkcioniše, trebalo bi da se predomislite. Jer takva prijateljstva su najjača i najistinitija prijateljstva.

Imati najboljeg prijatelja daleko fizički udaljenog znači imati nekoga ko se uvek pobrine za to da ostane u kontaktu s tobom i koji ceni tvoje prijateljstvo mnogo više od nekoga s kim se družiš skoro svakog dana. To znači da vas ceni neko sa kim imate tako jaku vezu da ni daljina ne može da je prekine.

Evo 6 razloga zbog kojih je najbolji prijatelj na daljinu vaš najistinitiji i najverniji prijatelj:

1. Često komunicirate jedni sa drugima.

Nije vam potrebno da budu fizički u vašoj blizini kako biste znali da su tu. Zahvaljujući današnjoj modernoj tehnologiji, sve što treba da uradite kada vam treba neko sa kim ćete podeliti vaše brige i probleme je da ih pozovete ili pošaljete poruke na Viber ili Facebook u bilo koje doba dana, i oni će vam se odmah javiti.

Mogućnost da razgovarate s njima u bilo koje doba dana ili noći, čini vas svesnim da nikada niste sami.

2. Odlazak kod njih je uvek zabavno putovanje.

Poseta prijatelju iz dalekih krajeva uvek je zabavna i uzbudljiva jer ne samo da dobijate šansu da ih vidite, već i šansu da upoznate njihove druge prijatelje i posetite mesta gde oni odlaze. Dobijate priliku da se upustite u sve vrste avantura koje ne biste mogli imati da žive u vašoj blizini.

3. Ponovno viđenje s njima je velika stvar.

Ako se dugo vremena nalazite daleko od najboljeg prijatelja, jedva ćete čekati da ga vidite. To je razlog zašto je vreme kada se ponovno povežete sa svojim najboljim prijateljem tako neverovatno i posebno. Naučili ste da cenite momente koje provodite sa njima i ne uzimate ih zdravo za gotovo.

4. Uvek će vam dati nepristrasan savet.

Imati najboljeg prijatelja na daljinu znači imati nekoga ko će uvek moći da vam pruži nepristrasan savet kada, recimo, imate problema sa donošenjem važne odluke ili imate problema sa drugim prijateljima.

5. Stvaranje prijateljstva na duže relacije je značajan pokazatelj da će ta osoba dugo biti deo vašeg života.

Negovati prijateljstvo sa nekim koga svakodnevno viđate je lako, ali kada vaš prijatelj živi kilometrima daleko od vas, to može biti prilično teško.

Ali, ako ste vi i vaš prijatelj udaljeni i dalje ste u mogućnosti da vaše prijateljstvo funkcioniše, sa svim njegovim nedostacima i izazovima u komunikaciji, onda možete biti sigurni da će vam ono dugo trajati. Možete biti sigurni da ta razdaljina nikada neće prekinuti veze vašeg prijateljstva.

6. Manje je verovatno da ćete sa njima imati svađe.

Nikada se ne stvaraju drame i napetosti oko vaših argumenata. Retko se svađate, a kada to učinite, brzo se i lako sve izgladi jer uvek pronalazite način da zajedno rešite svoje probleme. Često je jedno „žao mi je“ sve što treba da kažete jedni drugima da biste rešili svako neslaganje.

Izvor: thepowerofsilence

(Visited 1.312 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *