Što više vremena provedemo sa našim majkama, to će one duže živeti

Svi mi volimo naše majke.

Ona je bila naša prva ljubav i prva osoba koja nas je istinski volela od onog momenta kada smo se pojavili na ovome svetu. Ona je bila jedina koja je znala naše tajne, naše strahove i šta nas čini srećnim, i teško da postoji neko ko će nas ikada tako snažno i iskreno voleti kao ona.

Ali, čim prođe tinejdžersko doba, uz nove poslovne obaveze i novo društvo, mi napuštamo roditeljski dom i nalazimo sve manje vremena za svoju majku.

Ipak, sigurno se ponekad probudiš usred noći, zbog neke noćne more, a onda se setiš majke koja je brinula i uvek bila kraj tebe u takvim trenucima.

A ponekad je, u nekim naročitim prilikama, čak i posetiš. Iako tebi to nije toliko važno, u jednom istraživanju je utvrđeno da te posete tvojoj majci znače toliko mnogo da joj i doslovno produžavaju život.

To istraživanje obavljeno je od strane Univerziteta Kalifornije, iz San Franciska. U njemu je učestvovalo 1,600 odraslih osoba starosti oko 71 godine. Uzimano je u obzir njihovo materijalno stanje, kao i opšte stanje zdravlja i zadovoljstva životom, a zatim je praćena stopa smrtnosti u toj populaciji u narednih 6 godina. Na taj način utvrđeno je da je kod osoba koje su usamljene i napuštene stopa smrtnosti iznosila 23%, dok je kod onih osoba o kojima se redovno vodilo računa, kojima se posvećivalo dovoljno pažnje i koje su imale dovoljno prijatelja, ta stopa iznosila samo 14%.

 

Izvor :viral

 

(Visited 2.491 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *