Praktični predlozi kako da se postarate za svog muža

Spremite večeru 

Planirajte unapred, čak još prethodne večeri, da na vreme pripremite ukusan obrok. To je način da mu date do znanja da ste mislili na njega i brinuli o njegovim potrebama. Većina muškaraca su gladni kada stignu kući, a spreman i ukusan obrok predstavlja tu potrebnu dobrodošlicu.

Spremite sebe

Uzmite 15 minuta da se odmorite i osvežite pre nego što on stigne. Popravite šminku, očešljajte se i povežite kosu kao biste izgledali uredno. Vaš muž je upravo napustio gomilu premorenih, dosadnih kolega. Učinite da mu s vama bude zanimljivije. Njegovom dosadnom danu potrebno je osveženje.

Prokrčite mu put

Prođite još jednom kroz kuću neposredno pred dolazak vašeg muža, skupljajući školske knjige, igračke, novine itd. A onda, pređite krpom za prašinu preko stolova. Vaš muž će osetiti da je stigao u nebeski čisto i sređeno mesto za odmor, a i vama će se podići raspoloženje.

Pripremite decu

Potrošite nekoliko minuta da umijete decu i operete im ruke (ukoliko su mala), očešljate ih i presvučete ih ako je potrebno. Ona su i njegovo maleno blago i bilo bi mu drago da i oni uzmu učešća u toj pripremi.

Izbegavajte pravljenje buke

U vreme kada očekujete njegov dolazak, isključite svaki izvor buke – mašinu za pranje ili sušenje veša, mašinu za pranje sudova, usisivač i slično. Pokušajte da utišate i decu. Budite srećni što ga vidite. Pozdravite ga toplim osmehom i pokažite mu da vam je drago što ga vidite.

Nešto što ne bi ste trebali da uradite

Nemojte ga s vrata obasuti pričom o problemima ili pritužbama. Nemojte mu prigovarati što je zakasnio na večeru. Uzmite to kao sitnicu prema onome kroz šta je on morao proći u toku dana.

Pomozite mu da se opusti

Dozvolite mu da se opusti u udobnoj fotelji ili mu predložite da se ispruži na krevet. Neka vam pri ruci bude hladan ili topao napitak, spremljen za njega. Namestite mu jastuk i ponudite se da mu izujete cipele. Govorite blagim, nežnim i prijatnim glasom. Dopustite mu da se relaksira.

Saslušajte ga

Možda imate mnogo toga što biste mu ispričali, ali momenat njegovog dolaska kući nije pravo vreme za to. Neka on prvi sa vama podeli ono što mu leži na srcu.

Neka veče pripada njemu

Nikada nemojte prigovarati ako vas nije izveo na večeru ili na neko drugo zabavno mesto. Umesto toga, pokušajte da shvatite iz kakvog stresnog i napornog okruženja vam se vratio i koliko mu je potreban odmor i opuštanje kod kuće.

Cilj

Pokušajte da vaš dom učinite urednim mestom u kome vlada mir, gde će vaš muž moći da odmori i obnovi i dušu i telo.

 

(Visited 1.751 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *