Polako učim da više verujem Bogu, nego svojim osećanjima

Autor: Anuradha

Vaše srce nije uvek u pravu. Često čujemo ljude da kažu: “Poslušaj svoje srce.” Ali, u većini slučajeva, naše srce je zamagljeno raznim mislima. Ponekad nas ushićenje navede na loše odluke. Kada ste ljuti ili vam je srce oprhvano tužnim mislima, često ćete pogrešno proceniti situaciju. Dakle, nije baš uvek mudro slediti svoje srce.

Naročito kada se radi o ljubavi, naše srce nas obično ne vodi nikuda. Mi čeznemo da čujemo nežne reči, osetimo tople zagrljaje, povremeno dobijemo lepe poruke ili doživimo romantičan sastanak, a krajnji rezultat svih tih očekivanja najčešće je osećaj potpune promašenosti. Naše srce ne zna u koga može imati poverenje i kada je bezbedno potpuno se predati. Stoga, slepo praćenje osećanja može nas, u nekim prilikama, povesti stranputicom.

Svakog dana se budimo sa različitim mislima i osećanjima. Ponekad se probudimo sa jakom željom da pružimo ljubav svima i svoju dušu častimo čistom srećom. Ali, ima i dana kada se osećamo sasvim suprotno i budimo se sa snažnom potrebom da budemo voljeni. Možda se osećamo potpuno slomljenim i treba nam neko ko bi se pobrinuo za nas da bismo se vratili u normalu. Ovakva promena rasploženja može učiniti da se osećamo izgubljenim i zbunjenim, nemoćnim da donesemo najbolju odluku.

Zbog toga mi često previše “lupamo glavu” i vrtimo se u krug. Naše emocije nas dovode u dilemu, a nije lako rešiti probleme oslanjajući se isključivo na unutrašnja osećanja. Treba nam neko da nam ukaže na pravi put i postara se za nas kada smo uzrujani. Potrebno nam je “rame za plakanje” i ruke koje će otrti naše suze. Srećom, imamo Boga.

Bog će nam se uvek naći pri ruci i osetićemo njegovo prisustvo kada smo uznemireni i kada nam je potrebna pomoć. Kada vas vaše srce zbuni i čini vam se nemoguće pronaći pravi put, On će biti tu da vam pomogne i da vas vodi. Ako mu verujete svim srcem, On vas nikada neće izneveriti.

Treba da naučite da mu verujete. Svet vas stavlja pred mnoge izazove. Ne dozvolite sebi da vas zasene privremene obmane. Morate naučiti da živite verom i da shvatate i ono što je iznad vaših osećanja. Imajte poverenja u Boga i On će vam dati rešenje u svakoj situaciji. On će vas smiriti i učiniti da vam srce spokojno kuca. Zato uvek radije slušajte Boga, nego svoja osećanja.

 

 

(Visited 1.562 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *